ΤΟΠΙΚΑ

Οχι στα καταλύματα χωρίς άδεια λειτουργίας

οχι-στα-καταλύματα-χωρίς-άδεια-λειτου-476313

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων για άνοιγμα της οικονομίας του διαμοιρασμού.

Στην επιστολή που απέστειλαν στην υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, οι επαγγελματίες του τουρισμού τονίζουν: «Κανείς δεν απαγορεύει στους ιδιοκτήτες ακινήτων να λειτουργήσουν ως τουριστικά καταλύματα, αρκεί να εκδώσουν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας και να κάνουν έναρξη στην εφορία».

Η ίδια Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει «εγκληματικό» , στο όνομα «μίας στρεβλής «απελευθέρωσης», να παρέχεται η εξουσία και η δυνατότητα σε «ιδιώτες», τουριστικά απαίδευτους, να παριστάνουν τους επιχειρηματίες του τουρισμού. Άλλο ιδιοκτήτης ακινήτου και άλλο επαγγελματίας του χώρου», όπως υπογραμμίζεται στην ίδια επιστολή.

Εκπροσωπώντας διαχρονικά τα συμφέροντα 30.000 και πλέον μικρομεσαίων επιχειρηματιών, η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ τονίζει ότι «η ενδεχόμενη αυτή απελευθέρωση θα δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό εναντίον μας από τη στιγμή που εμείς φορολογούμαστε επιχειρηματικά, πληρώνουμε το 100% του φόρου μας προκαταβολικά, ασφαλιστικές εισφορές συνδεδεμένες με το εισόδημα, εισφορές αλληλεγγύης, τέλη επιτηδεύματος κ.λπ. κ.λπ. Πάγια θέση μας ότι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, έναν ευαίσθητο τομέα της εθνικής οικονομίας, οφείλουν να αδειοδοτούνται και να ελέγχονται, πριν το διαδίκτυο πλημμυρίσει με αρνητικές «ταξιδιωτικές οδηγίες» για τη χώρα γενικά. Θεωρούμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών πράττει σωστά που εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, προτού ανοίξει την πλατφόρμα της καταστροφής του ελληνικού τουρισμού».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η ενασχόληση με την τουριστική διαμονή θα πρέπει πάντοτε να υπόκειται σε όρους και προϋποθέσεις, οι οποίες τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους».

Σε αντίθετη περίπτωση, «το κράτος δεν θα χάσει μόνο τους φόρους των όψιμων “επιχειρηματιών” του τουρισμού αλλά και τους δικούς μας, καθώς το 70% των επιχειρηματιών του κλάδου μας θα αναγκαστεί, ακολουθώντας τους “πονηρούς” της ελληνικής οικονομίας, να καταθέσει την άδεια λειτουργίας του και να ενταχθεί στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού βραχυπρόθεσμης μίσθωσης των ακινήτων τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου