ΤΟΠΙΚΑ

Νέοι εθελοντές μαγείρεψαν για απόρους του Βόλου

νέοι-εθελοντές-μαγείρεψαν-για-απόρου-476621

Φοιτητές από την Αμερική ανέλαβαν να παρασκευάσουν το φαγητό που προσφέρθηκε χθες από την Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου σε περισσότερους από εκατό απόρους. Οι 21 φοιτητές από το Κολλέγιο Γουέιν Στέιτ της Νεμπράσκα, βίωσαν μια ξεχωριστή εμπειρία, συμμετέχοντας ενεργά στην εθελοντική δράση που αποτελεί κεφάλαιο σημαντικής προσφοράς για την πόλη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η πολυμελής ομάδα των Αμερικανών φοιτητών, που βρίσκονται από τον Μάρτιο στον Βόλο και αναχωρούν τις επόμενες μέρες με προορισμό την πατρίδα τους, παρασκεύασαν χωρισμένοι σε δύο ομάδες γεμιστά, σφραγίζοντας τη δράση της Κουζίνας Αλληλεγγύης Βόλου με το χαμόγελο, την αισιοδοξία και το νεανικό τους ενθουσιασμό.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ κατέγραψε τη χθεσινή δράση των φοιτητών από τη Νεμπράσκα αλλά και τις πολύ καλές εντυπώσεις που αποκόμισαν από την περιοχή μας, το τοπίο, τους ανθρώπους και τη φιλοξενία.

Οι Αμερικανοί φοιτητές συμμετέχουν σε πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό, που έχει ως επίκεντρο την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μέσω του Εργαστηρίου μελέτης, διάδοσης και διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και πολυγλωσσίας, ανέλαβε την διαδικασία γνωριμίας των ξένων φοιτητών με την ελληνική γλώσσα.

«Οι φοιτητές έχουν έρθει από τον Μάρτιο εδώ, ήδη διανύουν την τέταρτη εβδομάδα των μαθημάτων, ολοκληρώνεται ο κύκλος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας κι εμείς αναλάβαμε την υλοποίηση του προγράμματος, σε δύο επίπεδα και στην κατασκευή του διδακτικού υλικού και στην υλοποίηση των μαθημάτων», εξηγεί η Ευτυχία Δαμάσκου, καθηγήτρια γαλλικών, αποσπασμένη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η οποία ανέλαβε την προετοιμασία του διδακτικού υλικού στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα των Αμερικανών φοιτητών περιελάμβανε πολλές δραστηριότητες: μαθήματα το πρωί, εκδηλώσεις και εκδρομές το απόγευμα, που τους έδωσαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν αρχαιολογικούς χώρους, το Πήλιο και τις ομορφιές της Μαγνησίας. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τον καθημερινό παλμό της πόλης.

Χθες πραγματοποιήθηκε το τελευταίο μάθημα, και στο πλαίσιο της τελικής αξιολόγησης οι ξένοι φοιτητές επισκέφτηκαν την Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου και συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία παρασκευής φαγητού, γνωρίζοντας, ταυτόχρονα, την ελληνική κουζίνα.

Οι ίδιοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη συγκεκριμένη εμπειρία, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η νεαρή φοιτήτρια Μέγκαν Άντοου, «είναι συγκλονιστικό το συναίσθημα που βιώνεις ως εθελοντής. Ο Βόλος είναι μια υπέροχη πόλη, δεν έχω αντικρύσει κάτι παρόμοιο, και θα ήθελα οπωσδήποτε να ξανάρθω».

Η Ράιλυ Σταρκ δήλωσε από την πλευρά της ότι «είναι πολύ καλή εμπειρία ο εθελοντισμός και αξίζει να τη βιώσει κανείς, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Άλλωστε, προσέθεσε η ίδια, παντού, σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθειά μας». Η νεαρή φοιτήτρια απευθύνει, παράλληλα, ευχαριστίες «σε όσους μας έδωσαν την ευκαιρία να βιώσουμε αυτή την εμπειρία, που ήταν ξεχωριστή».

Οι φοιτητές από το Κολλέγιο της Νεμπράσκα επιστρέφουν στην πατρίδα τους τις επόμενες μέρες, με τις αποσκευές γεμάτες έντονα συναισθήματα και εικόνες, που χαρακτηρίζονται μοναδικές απ’ όσους τις αντίκρισαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου