ΤΟΠΙΚΑ

Επιλογή Ευθύνης: Τα έχουν κάνει μαντάρα στη ΔΕΥΑΜΒ

επιλογή-ευθύνης-τα-έχουν-κάνει-μαντάρ-477278

Από την παράταξη της α’ ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η δημοτική αρχή πραγματικά γράφει … ιστορία στη ΔΕΥΑΜΒ. «Κατάφεραν» -και οι αναφορές μας είναι εντελώς ενδεικτικές- να τα κάνουν μαντάρα στον Βιολογικό, την πιο μεγάλη περιβαλλοντική επένδυση της πόλης, έργο ζωής των προηγούμενων δημοτικών αρχών, με συνέπειες τις οποίες όλοι ζούμε. «Κατάφεραν» να συντρίψουν όλα τα ρεκόρ, έχοντας τρία σχεδόν χρόνια στη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, χωρίς να έχουν ξεκινήσει ούτε ένα νέο έργο με πόρους του ΕΣΠΑ. «Κατάφεραν» να μη μπορούν ακόμη να ολοκληρώσουν τα έργα αποχέτευσης που παρέλαβαν σε πλήρη εξέλιξη από τη δημοτική αρχή Σκοτινιώτη, έργα ύψους 20 εκατ. ευρώ περίπου, που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και δύο χρόνια. «Κατάφεραν» να αφήσουν χειμωνιάτικα χωρίς νερό τον Βόλο και τη Νέα Ιωνία. «Κατάφεραν» να δημιουργήσουν ένα αλαλούμ στους λογαριασμούς με τον «ημέτερο» ανάδοχο καταμετρήσεων. «Κατάφεραν» να εκτοξεύσουν στα ύψη τα τέλη σε πολλές περιφερειακές ενότητες. Και βέβαια «κατάφεραν» να διαλύσουν τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ, ικανοποιώντας τα απωθημένα της γνωστής υπηρεσιακής παρεούλας, και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν, για να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, επιδιδόμενοι στο «σπορ» που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, δηλαδή σε μια ακόμη θεαματική κωλοτούμπα. Στο μόνο που έχουν αποδειχτεί άπαιχτοι, είναι στο να αλλάζουν τους προέδρους της ΔΕΥΑΜΒ σαν τα πουκάμισα. Τέσσερις πρόεδροι έχουν περάσει μέχρι τώρα, κι έχει ο Θεός …

Έτσι, όποιοι πέρασαν την Πρωτομαγιά από την Αγριά, θα κατανόησαν την αγανάκτηση των κατοίκων και των επαγγελματιών της για τη σκόνη που τους «πνίγει» τόσο καιρό και για το βαρύτατο πλήγμα που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις τους, και θα αγανάκτησαν και αυτοί μαζί τους, αφού τα ανοιχτά έργα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο την κίνηση (είναι κι εκείνη η ρημάδα η … υποθαλάσσια σύνδεση Αγριάς-Νέας Αγχιάλου, που την έβαλαν με τις συνήθεις τυμπανοκρουσίες στο στρατηγικό σχέδιο του Δήμου για την περίοδο 2015-2020, και ακόμη δεν λένε να την προχωρήσουν). Το έργο της αποχέτευσης της Αγριάς θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 21-12-2015, η σύνδεση του δικτύου με τον Βιολογικό στις 28-2-2015 και η κατασκευή των διακλαδώσεων στις 14-12-2015, και ακόμη τα σέρνουν από παράταση σε παράταση. Και σαν να μη φτάνει αυτό, προκαλούνε και από πάνω τους Αγριώτες με τις γνωστές κρυάδες εξωθεσμικού παράγοντα της δημοτικής αρχής, ότι θα «κοκκινίσει τα μαγουλάκια» του εργολάβου, αν δεν τελειώσει τα έργα μέχρι τέλος Μαΐου.

Όποιοι επισκέφτηκαν τον Άγιο Στέφανο, θα κατανόησαν την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής για τη σκόνη που τους «πνίγει» τόσον καιρό και για τη δυσκολία στις μετακινήσεις. Το έργο της αποχέτευσης του Αγίου Στεφάνου θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 28-11-2015 και η κατασκευή των διακλαδώσεων στις 2-10-2015, και ακόμη τα σέρνουν από παράταση σε παράταση.

Το ίδιο ισχύει και με το έργο αποχέτευσης της Ιωλκού, που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 4-5-2015.

Καταλαβαίνουμε πως αυτή την περίοδο είναι απορροφημένοι με την … Πύδνα και τη Σεβαστή και τα χρώματα της νέας «ομάδας». Ας προσπαθήσουν, μέσα στις τόσες φούριες τους, να ξεκλέψουν λίγο χρόνο και ας καταπιαστούν λιγάκι και με την ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης, γιατί μπαίνουμε πια σε ένα ακόμη καλοκαίρι και η ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου