ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 73χρονου Βολιώτη για πυροβολισμό σκύλου

καταδίκη-73χρονου-βολιώτη-για-πυροβολι-477571

Πυροβόλησε εναντίον ελληνικού ποιμενικού και τον τραυμάτισε στο κεφάλι, 73χρονος Βολιώτης, ο οποίος καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για κακοποίηση ζώου και για παράνομη οπλοχρησία.

Το περιστατικό συνέβη το Μάιο του 2015 στο Φυτόκο. Ένα σκυλάκι πέντε μηνών είχε τραυματιστεί σοβαρά από πυροβολισμό όπλου, και η ζωή του θα κινδύνευε, αν ο ιδιοκτήτης του δεν αναλάμβανε άμεσα να το περιθάλψει.

Υπαίτιος για τον τραυματισμό του σκύλου προέκυψε ότι ήταν ο 73χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε στο δικαστήριο μετά από μήνυση.

Ο ηλικιωμένος υποστήριξε στο Τριμελές ότι ο ίδιος δεν ευθυνόταν για τον τραυματισμό του ζώου, καθώς εκείνος πυροβόλησε στον αέρα.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του και τον έκρινε ένοχο για κακοποίηση ζώου και για παράνομη οπλοχρησία, και αθώο για την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας, καθώς όπως διαπιστώθηκε από την ακροαματική διαδικασία, ο 73χρονος κατείχε νόμιμα το όπλο.

Ο ηλικιωμένος καταδικάστηκε σε δυόμιση χρόνια φυλάκιση με αναστολή, ενώ του κατασχέθηκε το όπλο. Κρίθηκε ένοχος για παράβαση του άρθρο 16 του νόμου 4039/12, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατά αυτού.

Επίσης, κρίθηκε ένοχος για παράβαση του άρθρου 20 του ίδιου νόμου, το οποίο προβλέπει φυλάκιση μέχρι δύο έτη σε περίπτωση κακοποίησης ζώου και χρηματική ποινή από 5.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου