ΤΟΠΙΚΑ

Η Θεσσαλία δεύτερη σε βιομηχανικά απόβλητα μετά την Αττική

η-θεσσαλία-δεύτερη-σε-βιομηχανικά-από-478419

Η δεύτερη Περιφέρεια στην Ελλάδα μετά την Αττική είναι η Θεσσαλία σε παραγωγή βιομηχανικών αποβλήτων, όπως επισημάνθηκε σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βόλο για την παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος και στο χαιρετισμό του ο Αναπλ. Υπουργού Περιβάλλοντος, Βασίλης Λιόγκας, ανέφερε πως «το θέμα δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό, αλλά κυρίως πολιτικό, γι’ αυτό και γίνεται μία προσπάθεια από το Υπουργείο να γυρίσει μία νέα σελίδα με στόχο τον εκσυγχρονισμό πολιτικής διαχείρισης αποβλήτων».

Υπενθύμισε δε ότι στις 7/9/2016 επιβλήθηκε πρόστιμο στην Ελλάδα από την ΕΕ, ενώ η χώρα πληρώνει ημερησίως 30.000 ευρώ πρόστιμο για την μη σωστή διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων.

Υπογραμμίζοντας τέλος τη σπουδαιότητα του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων, ο ίδιος πρόσθεσε ότι από τότε που ξεκίνησε το ΗΜΑ ο αριθμός των εγγραφών δεκαπλασιάστηκε από 2.000, που ήτνα πριν την εφαρμογή, σε 20.000.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, σημείωσε ότι η εκδήλωση προέκυψε ύστερα από συνεχείς οχλήσεις επιχειρηματιών σχετικά με την υποχρέωση εγγραφής ή μη στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου