ΤΟΠΙΚΑ

Παράδοση αναπηρικού αμαξιδίου από τον Ιππόκαμπο στο Νοσοκομείο Βόλου

παράδοση-αναπηρικού-αμαξιδίου-από-το-478785

Ένα αναπηρικό αμαξίδιο, που αποκτήθηκε μέσα από τη συλλογή πλαστικών καπακιών, παρέδωσε χθες στο Νοσοκομείο Βόλου το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», προκειμένου να καλυφθεί μέρος των αναγκών του Αχιλλοπουλείου.

«Ήταν μια συμβολική πράξη ανταπόδοσης στην κοινωνία του καλού που γίνεται μέσα από τη δράση συλλογής καπακιών», ανέφερε ο πρόεδρος του Ιππόκαμπου, Πέτρος Μπέλλος.

Το αναπηρικό αμαξίδιο, ήταν το δέκατο που έχει αποκτηθεί τα τελευταία τρία χρόνια, μέσα από τη δράση συλλογής πλαστικών καπακιών. Έχουν δοθεί αναπηρικά αμαξίδια σε σχολεία για μαθητές που έχουν ανάγκη, σε μέλη του Ιππόκαμπου και το χθεσινό παραδόθηκε στο διοικητή του Αχιλλοπουλείου, Ματθαίο Δραμητινό, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες μεταφοράς ασθενών.

Η συνάντηση για την παράδοση–παραλαβή δεν ήταν μια τυπική υπόθεση. Οι δύο πλευρές συζήτησαν και τα προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν οι κινητικά ανάπηροι, με τον κ. Δραμητινό να δείχνει διάθεση για συνεργασία στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέλλο, από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κινητικά ανάπηροι αφορούν στην πρόσβαση στο νοσοκομείο: οι θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ είναι συνεχώς κατειλημμένες από αυτοκίνητα που σταματούν παράνομα. Επίσης δεν υπάρχει ένα δωμάτιο σε κάθε κλινική που να απευθύνεται σε ΑμεΑ και να διαθέτει τουαλέτα ΑμεΑ, ενώ λείπει και ειδικό γερανάκι μεταφοράς, με αποτέλεσμα η μετακίνηση των κινητικά αναπήρων να γίνεται με τα χέρια.

Ήδη από χθες με εντολή του κ. Δραμητινού, οι κινητικά ανάπηροι που προέρχονται στο νοσοκομείο, μπορούν να απευθύνονται στη διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας, που θα αναλαμβάνει να τους διευκολύνει κατά την παραμονή και νοσηλεία τους στο νοσοκομείο. «Υπάρχει διάθεση για την επίλυση των προβλημάτων το συντομότερο δυνατό», σχολίασε ο κ. Δραμητινός.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου