ΤΟΠΙΚΑ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΦΥΤΟΚΟ- Αν καλούσε το ΕΚΑΒ, μπορεί να ζούσε…

εγκλημα-φυτοκο-αν-καλούσε-το-εκαβ-μπορ-479416

Απέραντη θλίψη χθες στην κηδεία του 37χρονου – Σήμερα απολογείται στην ανακρίτρια ο αδελφοκτόνος

Από επιπλοκές, που προκλήθηκαν από κρανιοεγκεφαλική κάκωση, επήλθε ο θάνατος του άτυχου 37χρονου Σταμούλη Σούπα, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα που του έδωσε ο ίδιος του ο αδερφός, τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ ήταν στο σπίτι τους στις εργατικές κατοικίες πάνω από τον Περιφερειακό στο Φυτόκο.

Η νεκροψία – νεκροτομή, που διενεργήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας χθες, έδειξε ότι ο 37χρονος ήταν ζωντανός ακόμη όταν εγκαταλείφθηκε αβοήθητος από τον αδερφό του έξω από το σπίτι δίπλα από το αυτοκίνητό του.

Η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο άτυχος άνδρας πέθανε μετά την πάλη που είχε προηγηθεί, γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα. Ίσως, αν ο αδελφοκτόνος καλούσε σε βοήθεια το ΕΚΑΒ, είπε ο 37χρονος να ζούσε.

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης επιβεβαίωσε το αιματηρό επεισόδιο. Η κ. Ρουμπίνη είπε ότι η σορός του 37χρονου έφερε χτυπήματα στο κεφάλι από θλων όργανο, αλλά και εκδορές και εκχυμώσεις στο πρόσωπο, τον λαιμό και τα χέρια. Επίσης, η σορός του 37χρονου έφερε κακώσεις από σύρσιμο στο έδαφος.

Ο άτυχος άνδρας κηδεύτηκε χθες στις 4.30 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου σε κλίμα απέραντης θλίψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος είχε χαμηλό προφίλ και όλοι έλεγαν ότι δεν του άξιζε να έχει ένα τέτοιο τέλος. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, ήταν ήσυχος, δεν πείραζε κανένα άνθρωπο.

Τον χτύπησε με το τηγάνι

Σε αντιφάσεις έπεσε ο 41χρονος αδελφοκτόνος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Αν και αρχικά φέρεται να δήλωσε ότι ο ίδιος και ο αδερφός του έπεσαν θύματα ληστείας από τρείς αγνώστους και ότι αυτοί σκότωσαν τον αδερφό του, ωστόσο στην πορεία ομολόγησε το έγκλημα.

Συγκεκριμένα, ο 41χρονος φέρεται να κατέθεσε ότι επιτέθηκε στον αδερφό του με τηγάνι από θέση άμυνας. Όπως υποστήριξε, βρίσκονταν στο σπίτι και είχαν καταναλώσει αλκοόλ όταν ο αδερφός του ξαφνικά του επιτέθηκε.

Εκείνος, σύμφωνα πάντοτε με όσα φέρεται να κατέθεσε, άρπαξε το τηγάνι από την κουζίνα για να αμυνθεί και τότε τον χτύπησε στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

Ερωτηθείς γιατί έβγαλε τον 37χρονο έξω από το σπίτι, απάντησε ότι νόμιζε ότι είχε λιποθυμήσει και γι’ αυτό τον άφησε στην αυλή για να πάρει αέρα.

Ο ίδιος ζαλισμένος από το ποτό έπεσε να κοιμηθεί και συνειδητοποίησε τι συνέβη την άλλη μέρα το πρωί όταν ξύπνησε.

Ποινική δίωξη

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε η Εισαγγελία Βόλου κατά του 41χρονου αδελφοκτόνου. Ο δράστης κρατείται και σήμερα αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια Βόλου για τις πράξεις του μετά την 48χρονη προθεσμία που έλαβε.

Μουδιασμένη η Νέα Ιωνία

Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει χθες στη Νέα Ιωνία αυτό που συνέβη. Τα δύο αδέρφια ζούσαν μόνα τους στο συγκεκριμένο σπίτι, ενώ πριν από δύο χρόνια έχασαν τη θεία τους που ήταν ο τελευταίος κοντινός συγγενής τους. Περίοικοι δήλωσαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι συχνά είχαν προστριβές και πως πολλές φορές είχε γίνει αντιληπτό ότι είχαν μεταξύ τους έντονους καυγάδες. Ωστόσο, το βράδυ του μοιραίου, κανένας δεν είχε ακούσει τον παραμικρό θόρυβο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου