ΤΟΠΙΚΑ

Φοβούνται «γαλάζιο εμφύλιο» για το Δήμο Βόλου

φοβούνται-γαλάζιο-εμφύλιο-για-το-δή-851206

Λίγες μέρες πριν την γιορτή της Παναγίας και στο «γαλάζιο» στρατόπεδο έχουν αρχίσει πρόωρα τις δεήσεις στο πρόσωπο της Μεγαλόχαρης για να αποτραπεί ο εμφύλιος για τις εκλογές του Νοεμβρίου στο Δήμο Βόλου.
Η δήλωση του Δημάρχου Α γριάς Θωμά Παπαευθυμίου ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Γ. Σπηλιόπουλου για το Δήμο Βόλου άναψε φωτιές με άγνωστες μέχρι στιγμής προεκτάσεις. Η δήλωση του κ. Παπαευθυμίου στη νηνεμία του Αυγούστου ερμηνεύθηκε από πολλούς ως αντίδραση στην κίνηση του Κυριάκου Μήτρου να ανακοινώσει στα μέσα της περασμένης εβδομάδας για δεύτερη φορά την πρόθεσή του να κατεβεί στις εκλογές του Νοεμβρίου, ανεξάρτητα από τη στήριξη ή μη της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπό του.
Η δημόσια δήλωση στήριξης του Γιώργου Σπηλιόπουλου από το Δήμαρχο Αγριάς θα έχει συνέχεια, δήλωσε στενός συνεργάτης του Γ. Σπηλιόπουλου, που στηλίτευσε την πρόθεση του πρώην Δημάρχου να δημιουργήσει τετελεσμένα και να προδικάσει τις αποφάσεις της Ρηγίλλης για το Δήμο Βόλου, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο δηλώσεις με ανάλογο περιεχόμενο να δουν το φως της δημοσιότητας και τις επόμενες μέρες από σημαίνοντα αυτοδιοικητικά στελέχη της Μείζονος Περιοχής Βόλου και από ΟΤΑ που συναπαρτίζουν το νέο και ισχυρό Δήμο Βόλου που δημιουργείται μέσα από τον Καλλικράτη.
Από την άλλη ο πρώην Δήμαρχος Βόλου προχωρά απτόητος και συνεχίζει τις επαφές και τις κρούσεις με φίλους και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου σε ένα μήνα από σήμερα να είναι σε θέση σε μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου να δώσει στη δημοσιότητα το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου του, όπως άλλωστε έχει ήδη προαναγγείλει μέσα από την ιστοσελίδα της παράταξής του την οποία εγκαινίασε με νέα και πληροφορίες γύρω από την πόλη και το συνδυασμό του που φέρει το όνομα «Η Νέα Πόλη μας».
Στο πλευρό του Κυριάκου Μήτρου έσπευσε με δήλωσή του να ταχθεί ο πρώην Νομάρχης Γιάννης Πρίντζος, κάτι που ερμηνεύεται ως μία κίνηση που θα συμπαρασύρει και μία σημαντική μερίδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που ήταν μέχρι τώρα γνωστά από τη δράση τους στο χώρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και τα οποία μετά την κατάργησή της θα προτιμήσουν να εκτεθούν στο Δήμο Βόλου μαζί με τον επικεφαλής τους και όχι στις εκλογές για την αιρετή Περιφέρεια.
Πλέον στη Νέα Δημοκρατία φοβούνται να μη γίνει αυτό που δρομολογείται στο γειτονικό Δήμο Λαρισαίων, όπου παρά τα υψηλά ποσοστά δημοτικότητας που απολαμβάνει ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης Κ. Τζανακούλης, κατεβαίνει με δικό του ψηφοδέλτιο και ο Πρόεδρος του παραρτήματος του Τ.Ε.Ε. Νίκος Διαμάντος, που προέρχεται επίσης από το «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου