ΤΟΠΙΚΑ

1.000 μέρες κοινωφελούς εργασίας σε πρώην τροφίμους του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων

1-000-μέρες-κοινωφελούς-εργασίας-σε-πρώην-483924

Τρόφιμοι διέφυγαν από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και σε ένα εικοσιτετράωρο επιτέθηκαν σε τρεις Βολιώτες για να τους αρπάξουν χρήματα και κινητά τηλέφωνα, ασκώντας τους βία με τα χέρια τους αλλά και με τη χρήση μαχαιριού.

Στο Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου δικάστηκαν χθες ερήμην δύο 19χρονοι αλλοδαποί, ένας Ρώσος και ένας Αλβανός, οι οποίοι πριν από δύο χρόνια, ενώ ήταν τρόφιμοι του Ιδρύματος, παραβίασαν δικαστικές αποφάσεις παραμονής τους στο Ίδρυμα και διέπραξαν σειρά εγκληματικών πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον τους το δικαστήριο επέβαλε 1.000 μέρες κοινωφελούς εργασίας. Ο ένας 19χρονος ήδη κρατείται σε σωφρονιστικό κατάστημα για άλλες πράξεις του ποινικού κώδικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο τότε τρόφιμοι του ιδρύματος επιτέθηκαν σε δύο Βολιώτες στην 28ης Οκτωβρίου με Σόλωνος, και με τη χρήση μαχαιριού τούς ακινητοποίησαν και τους πήραν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η δράση τους όμως δεν σταμάτησε εκεί. Στην Αριστοτέλους και Θουκυδίδη επιτέθηκαν σε τρίτο πεζό από τον οποίο αφαίρεσαν επίσης το κινητό του τηλέφωνο χτυπώντας τον με τα χέρια τους στο πρόσωπο, ενώ επιτέθηκαν και σε τέταρτο πεζό στην 28ης Οκτωβρίου και Κοραή, τον οποίο επίσης άρχισαν να χτυπούν με χέρια-πόδια, αλλά δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το σκοπό τους, καθώς εκείνος αντιστάθηκε σθεναρά, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή.

Το ίδιο βράδυ οι ανήλικοι, τότε, δράστες είχαν κλέψει και δύο δίκυκλα.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου