ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση πωλήσεων 20% στη βενζίνη

μείωση-πωλήσεων-20-στη-βενζίνη-483994

Κατώτερη των προσδοκιών των πρατηριούχων ήταν η κίνηση και ζήτηση της βενζίνης στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, η οποία μεταφράστηκε σε μείωση πωλήσεων της τάξης του 20% σε σύγκριση με τις παλιές, καλές εποχές. Η εορταστική κίνηση δεν σηματοδότησε την πολυπόθητη αύξηση τζίρου για τους 130 πρατηριούχους της Μαγνησίας, οι οποίοι γίνονται καθημερινά αποδέκτες των επιπτώσεων της ύφεσης, που επηρεάζει τους πάντες.

«Δεν πέρασαν τόσοι πολλοί Αθηναίοι όσο άλλες χρονιές από τη Μαγνησία, και οι καταναλώσεις βενζίνης ήταν μειωμένες σε σύγκριση με παλαιότερες εποχές. Παλιότερα οι εκδρομείς δαπανούσαν από 80 έως 100 ευρώ για βενζίνη, ενώ σήμερα διαθέτουν 40 έως 50 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση», όπως αναφέρει η Βασιλική Κοντοχρήστου, γραμματέας στο ΔΣ της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας.

Η περιορισμένη κατανάλωση βενζίνης είναι πλέον δεδομένη και για τους κατοίκους της Μαγνησίας και κυρίως του Βόλου, οι οποίοι χρησιμοποιούν περισσότερο τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους, περιορίζοντας δραματικά τη χρήση του Ι.Χ. για λόγους οικονομίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Παράλληλα η ίδια υπογραμμίζει ότι το νέο ασφαλιστικό και το φορολογικό αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα για τον κλάδο, διότι οι επαγγελματίες αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Οι προβλέψεις για τον Μάιο, είναι δυσοίωνες, με όσα προηγήθηκαν και όσα έπονται, ενώ όπως υπογραμμίζει η κ. Κοντοχρήστου, οι ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να πληρώσουν οι πρατηριούχοι είναι πενταπλάσιες σε σύγκριση με τα δεδομένα παλαιότερων ετών.

Το οικονομικό κλίμα έχει καταστεί ασφυκτικό για τους πρατηριούχους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν με περίσκεψη το μέλλον και τις προοπτικές επιβίωσης σε ένα δυσμενές περιβάλλον, όπου κυριαρχούν οι υπέρογκες εισφορές και υποχρεώσεις. «Δεν ξέρω ποιοι θα καταφέρουν να επιβιώσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο, διότι υπάρχει δυστοκία και μικραίνει πάρα πολύ η μάζα των πρατηριούχων, ενώ γίνεται πιο έντονη η παρουσία των μεγάλων εταιριών», όπως υπογραμμίζει η ίδια πρατηριούχος, η οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το μέλλον.

Στο μεταξύ, ολοκληρώνεται σήμερα 28 Απριλίου η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης, και γι’ αυτό τον λόγο η κ. Κοντοχρήστου προτρέπει όσους ενδιαφέρονται να το προμηθευτούν, να σπεύσουν εγκαίρως.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου