ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή ο 24χρονος που έκλεψε τάματα και «χτύπησε» πρατήριο

στη-φυλακή-ο-24χρονος-που-έκλεψε-τάματα-484365

Αφέθηκε προχθές το μεσημέρι ελεύθερος από την Εισαγγελία Βόλου μέχρι να δικαστεί σε ρητή δικάσιμο για την κλοπή των ταμάτων από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, και στις 8 το βράδυ αφαίρεσε από ταμείο πρατηρίου στον Βόλο το ποσό των 580 ευρώ. Τρία χρόνια και δεκαπέντε μέρες φυλάκιση χωρίς μετατροπή και χωρίς αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 24χρονο Βολιώτη.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 24χρονο, ούτε αυτό του εθισμού στα ναρκωτικά, ούτε αυτού του μειωμένου πνευματικού επιπέδου. «Έχετε ποινικές εκκρεμότητες που αριθμούν σελίδες. Τον κόσμο τον έχετε ρημάξει κυριολεκτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στην πρότασή του ο εισαγγελέας έδρας, ο οποίος δεν δέχτηκε τα αιτήματα του συνηγόρου υπεράσπισης για νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική ή σε κάποιο πρόγραμμα αποκατάστασης του ΚΕΘΕΑ.

«Κανένα πρόγραμμα δεν θα σας βοηθήσει, αν εσείς ο ίδιος δεν θέλετε να βοηθήσετε τον εαυτό σας», είπε ο εισαγγελέας έδρας απευθυνόμενος νωρίτερα στον κατηγορούμενο, ο οποίος ζητούσε να παρακολουθήσει κάποιο κλειστό πρόγραμμα, όπως το ισπανικό.

Νωρίτερα ο 24χρονος δήλωνε μετανοιωμένος για τις πράξεις του. «Παραδέχομαι τις πράξεις μου. Δεν ήταν σωστές. Με είχε πιάσει, όμως, τρέλα. Δεν είχαν κανένα σκοπό να κλέψω. Στο πρατήριο πήγα για να αγοράσω ένα αναψυκτικό. Το στόμα μου κολλούσε. Με είχαν διώξει οι δικοί μου από το σπίτι. Έχω εθισμό στα ναρκωτικά», είπε απολογούμενος.

Η μητέρα του, η οποία εξετάστηκε ως μάρτυρας, ζήτησε από το δικαστήριο να δώσει τη δυνατότητα στον 24χρονο να μπει σε κάποιο πρόγραμμα. «Διαφορετικά δεν γίνεται τίποτα. Είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών από τα δεκατέσσερά του χρόνια», ανέφερε.

Από την πλευρά της η παθούσα πρατηριούχος δήλωσε κατηγορηματικά στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος πήγε στο κατάστημά της με σκοπό να κλέψει και επικαλέστηκε το υλικό που πήρε από την κάμερά της, η οποία κατέγραψε όλες τις κινήσεις του. Ήταν κοντά στο ψυγείο, είπε, για να πάρει το αναψυκτικό, αλλά παράλληλα προσπαθούσε να φτάσει διακριτικά στο συρτάρι, όπου υπήρχαν τα χρήματα. «Είχε επισκεφτεί και άλλες φορές το πρατήριο και ήξερε που είναι τα λεφτά», είπε μεταξύ άλλων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου