ΤΟΠΙΚΑ

Αχ. Μπέος: «Δικαιώνομαι στον αγώνα μου κατά της διαπλοκής»

αχ-μπέος-δικαιώνομαι-στον-αγώνα-μου-κ-485037

Δήλωση με αφορμή το δικαστήριο

Με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου και εξύβρισης με κατηγορούμενο τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, μετά από μήνυση διευθυντή ΜΜΕ, ο κ. Αχιλλέας Μπέος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατά καιρούς έχω ασκήσει έντονη κριτική σε ενέργειες και αποφάσεις δικαστών και εισαγγελέων, που με τη δική μου αντίληψη των πραγμάτων δεν συμπεριφέρθηκαν ανάλογα με τη σημασία και τη σπουδαιότητα του αξιώματός τους για την κοινωνία, την πατρίδα και τη Δικαιοσύνη.

Επειδή, όμως, μιλώ πάντα τη γλώσσα της αλήθειας, και όχι μόνο όταν με βολεύει, οφείλω να συγχαρώ τους δικαστές και τον εισαγγελέα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που εκδίκασαν την σε βάρος μου μήνυση του γνωστού πια σε όλους διευθυντή ΜΜΕ, για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση σε βάρος του, που αν και μου επέβαλαν μια μάλλον αυστηρή ποινή για εξύβριση, απέδειξαν ότι υπάρχουν δικαστές με αξίες, ήθος, αξιοπρέπεια και δικαστική συνείδηση, που παραμένουν αδέκαστοι.

Οι συγκεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ότι δεν υπήρξε καμιά προσπάθεια συκοφάντησης του διευθυντή ΜΜΕ, καθώς αποδείχθηκαν οι οικονομικές του δοσοληψίες με πολιτικές και εργολάβους δημοσίων έργων, γι’ αυτό και με αθώωσαν πανηγυρικά, ομόφωνα και με αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση. Οι λόγοι αυτών των δοσοληψιών είναι γνωστοί μόνο ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά πλέον και με τη δικαστική βούλα είναι δεδομένες και ο καθένας μας μπορεί να συνάγει τα συμπεράσματά του.

Δικαιώνομαι, λοιπόν, απόλυτα στον αγώνα που δίνω, και δεν πρόκειται να σταματήσω, για να αποκαλυφθούν πρόσωπα και καταστάσεις, με ανεξήγητες δοσοληψίες και υπόγειες διαδρομές, που μόνο υπέρ της κοινωνίας και των πολιτών δεν λειτουργούν.

Θα συνεχίσω να μιλώ την γλώσσα της αλήθειας, έστω και αν πληρώνω δυσανάλογο τίμημα, και να αποκαλύπτω κάθε σύστημα διαπλοκής, μέχρι αυτή η πόλη να απαλλαγεί από τις παθογένειες του παρελθόντος και να βαδίσει με τις υγιείς δυνάμεις που έχει σε ένα μέλλον ανάπτυξης και ευημερίας.

Οι πολίτες θα πρέπει να απομονώσουν όλους αυτούς που επιχειρούν να τους αποπροσανατολίσουν και να τους χειραγωγήσουν, για να απολαμβάνουν οι ίδιοι -περιπτώσεις τοπικού ΜΜΕ και η εφημερίδα Θεσσαλία- χρήματα από δημόσια και δημοτικά ταμεία ή υπέρογκα θαλασσοδάνεια τραπεζών, την ώρα, μάλιστα, που η συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου