ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις σε πλειστηριασμό στο Ειρηνοδικείο Βόλου

αντιδράσεις-σε-πλειστηριασμό-στο-ειρ-485302

Ενταση χθες στο Ειρηνοδικείο Βόλου σε πλειστηριασμό επαγγελματικής στέγης 57χρονου Βολιώτη επιχειρηματία με εντολή τράπεζας, με πρώτη τιμή προσφοράς αυτή του 1 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία του ακινήτου ήταν 1,5 εκατ. ευρώ.

Μέλη της Κίνησης Πολιτών κατά των Κατασχέσεων και των Πλειστηριασμών δεν επέτρεπαν την είσοδο στους αστυνομικούς στην ισόγεια αίθουσα του Ειρηνοδικείου για να ξεκινήσει η διαδικασία. Παρών ήταν και ο ίδιος επιχειρηματίας, ο οποίος δεν επιθυμεί την εκποίηση του ακινήτου του και ζητάει συμβιβαστική λύση με την επίμαχη τράπεζα.

Στα δικαστήρια έσπευσαν αστυνομικοί από την ΟΠΚΕ και τη ΔΙ.ΑΣ., ενώ ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, Γιάννης Πανταζής, ζητούσε συνεργασία για τη νόμιμη διαδικασία, και τα μέλη της Κίνησης του αντέτειναν ότι ο πλειστηριασμός είναι παράνομος.

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση. Ο μικρός στενός διάδρομος, που οδηγούσε στην επίμαχη αίθουσα, ήταν γεμάτος από μέλη της κίνησης και από αστυνομικούς. Παρά την ένταση, η κήρυκας έκανε έξω από την αίθουσα και σε απόσταση αναπνοής από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες την έναρξη της διαδικασίας, δίχως να γίνει αντιληπτή από τους διαμαρτυρόμενους.

Οι αντιδράσεις συνεχίζονταν και τελικά τα μέλη της Κίνησης αναγκάστηκαν να επιτρέψουν την είσοδο στους αστυνομικούς, καθώς διαπίστωσαν ότι η συμβολαιογράφος και η κήρυκας είχαν μπει στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου από την πίσω πόρτα.

Ο πλειστηριασμός βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Τα μέλη της Κίνησης τόνιζαν στους αστυνομικούς ότι ο πλειστηριασμός ήταν παράνομος. Υπογράμμιζαν στην κήρυκα και τη συμβολαιογράφο ότι η εκποίηση δεν αφορά μόνο στον εν λόγω επαγγελματία αλλά σε όλους, καθώς όλοι έχουμε ένα συγγενή, φίλο, γνωστό με οφειλές. Φώναζαν συνθήματα, τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο, χτυπούσαν τα καθίσματα.

Τελικώς, το πρόγραμμα εκποίησης ολοκληρώθηκε. Ο πλειστηριασμός απέβη άκαρπος, καθώς δεν παρουσιάστηκε κανένα ενδιαφέρον και ματαιώθηκε για δεύτερη φορά. Ωστόσο, η τράπεζα, που εκκίνησε τη διαδικασία, έχει τώρα τη δυνατότητα να προσφύγει δικαστικά και να ρίξει την επόμενη πρώτη τιμή προσφοράς του ακινήτου για τη καινούργια εκποίηση που θα ακολουθήσει, όπως σχολιάστηκε.

Να επισημανθεί ότι σύμφωνα με προχθεσινή τους ανακοίνωση, οι συμβολαιογράφοι απέχουν πλέον μόνο από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, όταν η αξία των ακινήτων είναι κάτω από 400.000 ευρώ. Από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί με το νέο καθεστώς και τα μέλη της Κίνησης Πολιτών καλούν τους πολίτες για τη δημιουργία τοπικών επιτροπών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου