ΤΟΠΙΚΑ

Στα 70 τα κενά στην Ειδική Αγωγή στη Μαγνησία

στα-70-τα-κενά-στην-ειδική-αγωγή-στη-μαγν-485312

Στα 70 ανέρχονται τα κενά στην Ειδική Αγωγή στα γυμνάσια και λύκεια της Μαγνησίας, σύμφωνα με την καταγραφή που έκανε το ΠΥΣΔΕ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα 2/3 των κενών θέσεων αφορούν στα τμήματα ένταξης, που δηλώθηκαν για πρώτη φορά φέτος, προκειμένου να καλυφθούν μέσα από τις μεταθέσεις και αποσπάσεις εκπαιδευτικών.

Η δήλωση των θέσεων στα τμήματα ένταξης, ανοίγει το δρόμο για την κάλυψη των κενών από εκπαιδευτικούς που διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό στην Ειδική Αγωγή, έναντι των εξειδικευμένων αποφοίτων Ειδικής Αγωγής που προσλαμβάνονταν μέσω ΕΣΠΑ για την κάλυψη αυτών των θέσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Καθηγητών Αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής που έχει έδρα στον Βόλο, κ. Μιχάλη Σκρίμπα, η δήλωση των κενών είναι… μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. «Μακροπρόθεσμα θα κάνει καλό γιατί θέλουμε οργανικές θέσεις στην Ειδική Αγωγή, προς το παρόν όμως υπάρχει ο κίνδυνος βάσει και του νόμου, τις θέσεις της Ειδικής Αγωγής να καταλάβουν εκπαιδευτικοί όχι με προσόντα αλλά με ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό», σχολίασε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, τα κενά στην Ειδική Αγωγή που θα πρέπει να καλυφθούν, αφορούν σε 19 εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων στην α’ περιοχή μετάθεσης και σε 15 φιλολόγους, 13 μαθηματικούς και 16 φυσικούς-χημικούς. Στις τρεις τελευταίες ειδικότητες περιλαμβάνονται και τα κενά στα τμήματα ένταξης.

Στη β΄ περιοχή μετάθεσης Μαγνησίας, τα κενά αφορούν σε τρεις φιλολόγους, τρεις μαθηματικούς και έναν φυσικό.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου