ΤΟΠΙΚΑ

«Γερασμένα» τα απορριμματοφόρα στη Σκόπελο

γερασμένα-τα-απορριμματοφόρα-στη-σ-492669

Σε εκκρεμότητα παραμένει το χρόνιο αίτημα της ανανέωσης του στόλου των απορριμματοφόρων οχημάτων που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Σκοπέλου, παράλληλα με τα έργα υποδομής που εντάσσονται στο πλαίσιο του «Θησέα». Η προσθήκη σύγχρονων απορριμματοφόρων είναι ένα χρόνιο αίτημα και γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος Σκοπέλου αναμένει τις σχετικές εγκρίσεις από τους αρμόδιους. Το ζητούμενο είναι η προσθήκη και νέων οχημάτων στα ήδη υπάρχοντα, προκειμένου να προσεγγίζουν εύκολα το εσωτερικό των οικισμών, τους δρόμους της Σκοπέλου και να ανταποκρίνονται γενικότερα στις αυξημένες ανάγκες του νησιού, με έμφαση στην καλοκαιρινή περίοδο. Οι προμήθειες απορριμματοφόρων οχημάτων αλλά και απορριμματοδεκτών, αποτελούν αίτημα προτεραιότητας για τους ιθύνοντες του Δήμου Σκοπέλου, παράλληλα με την κατασκευή πεζοδρομίου και τον ηλεκτροφωτισμό στην είσοδο της πόλης της Σκοπέλου από το Ξενοδοχείο Ελένη μέχρι τον Αγιο Ρηγινάκη, το δίκτυο αποχέτευσης του Πανόρμου, η αγορά οικοπέδων για την δημιουργία του Βιολογικού της Γλώσσας και άλλα.
Η ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων που έχει στην διάθεσή του ο Δήμος Σκοπέλου είναι ένα επιτακτικό αίτημα «αν αναλογιστεί κανείς ότι κυκλοφορούν αυτοκίνητα που μετρούν 35-40 χρόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του νησιού κ. Χρήστος Βασιλούδης, ο οποίος προσθέτει ότι «τα αυτοκίνητα που ζητάει ο Δήμος δεν είναι όλα της ίδιας κατηγορίας, γιατί και τα παλιά θα χρησιμοποιούνται και κάποια καινούργια θα προστεθούν, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού και αναμένουμε, προσθέτει ο ίδιος, τις σχετικές εγκρίσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας».
Στο μεταξύ έχει ήδη ενισχυθεί η δύναμη των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου λόγω των αυξημένων αναγκών της καλοκαιρινής περιόδου. «Είχαμε προσλάβει έξι εργαζόμενους με σύμβαση οκτώ μηνών και προστέθηκαν πρόσφατα οκτώ ακόμη με την ίδια σύμβαση, προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις οδηγών και εργατών καθαριότητας» επισημαίνει ο κ. Βασιλούδης.
Παράλληλα δίνεται ανάλογη βαρύτητα και στο θέμα της ανακύκλωσης, δεδομένου ότι η Σκόπελος εντάσσεται μεταξύ των νησιών που εφαρμόζουν πρόγραμμα ανακύκλωσης μαγειρικών ελαίων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, έχοντας ως στόχο να επεκτείνει τις δράσεις που αναπτύσσονται στον συγκεκριμένο τομέα. Το θέμα της ανακύκλωσης και η προγραμματική που πρόκειται να συνάψει ο Δήμος Σκοπέλου «είναι καθοριστικής σημασίας παράγων σε σχέση με την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα», όπως επισημαίνεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου