ΤΟΠΙΚΑ

Τα 20 εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών στη Μαγνησία

τα-20-εξεταστικά-κέντρα-των-πανελλαδικώ-485491

Ενα επιπλέον εξεταστικό κέντρο θα λειτουργήσει φέτος στη Μαγνησία για την ανάγκη διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων. Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων των πανελλαδικών ήταν σταθερός και αφορούσε σε 19. Φέτος όμως εγκρίθηκε ένα ακόμη για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Όπως είναι γνωστό τέσσερα λύκεια λειτουργούν κάθε χρόνο εναλλάξ ως εξεταστικά κέντρα: το 2ο με το 8ο ΓΕΛ και το 1ο με το 5ο ΓΕΛ. Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, φέτος οι υποψήφιοι από το 2ο και το 8ο ΓΕΛ είναι 200, αριθμός που επιτρέπει τη λειτουργία και των δύο λυκείων ως εξεταστικών κέντρων, προκειμένου να είναι «διαχειρίσιμος» ο αριθμός των υποψηφίων.

Οι υποψήφιοι από το 5ο ΓΕΛ θα δώσουν εξετάσεις στο 1ο ΓΕΛ Βόλου. Τα υπόλοιπα παραμένουν σταθερά και είναι τα: 3ο, 6ο, 7ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο και 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και τα γενικά λύκεια Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Επίσης, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Συνολικά στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα λάβουν μέρος φέτος από τη Μαγνησία 1.876 υποψήφιοι. Πρόκειται για 1.170 τελειόφοιτους των γενικών λυκείων και 297 αποφοίτους γενικών λυκείων περασμένων ετών και 348 τελειόφοιτους των επαγγελματικών λυκείων και 61 απόφοιτους των επαγγελματικών λυκείων περασμένων ετών.
Αμέσως μετά τον ορισμό των εξεταστικών κέντρων, από τη ΔΔΕ Μαγνησίας ακολουθεί η διαδικασία για τον ορισμό των εξεταστικών επιτροπών, των επιτηρητών και στην τελική ευθεία θα γίνουν οι ενημερώσεις για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων στα εξεταστικά κέντρα. Φέτος μάλιστα πραγματοποιήθηκε και σεμινάριο για το σκοπό αυτό, δεδομένου ότι κάθε χρόνο σημειώνονται περιστατικά λιποθυμιών υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα του νομού.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου