ΤΟΠΙΚΑ

Θα ανελκυστεί η «Ευαγγελίστρια»

θα-ανελκυστεί-η-ευαγγελίστρια-851206

H ανέλκυση του πλοίου «Ευαγγελίστρια» που είναι μισοβυθισμένο από τον περασμένο Μάρτιο στην περιοχή των Πευκακίων είναι το βασικότερο θέμα της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Βόλου που συνεδριάζει το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας.
Ηδη η νέα διοίκηση του ΟΛΒ έχει στα χέρια της προσφορές από εξειδικευμένες και πιστοποιημένες εταιρίες, που θα προχωρήσουν σε αυτό το δύσκολο έργο χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, αφού η εταιρία που θα το ανελκύσει, θα πάρει ως αντάλλαγμα το ίδιο το σκάφος, το οποίο στη συνέχεια θα διαλυθεί και η εταιρία θα αποκομίσει το όφελος που θα προκύψει από την πώληση των μεταλλικών, και όχι μόνον, μερών του σκάφους. Το πλοίο «Ευαγγελίστρια» ήταν επί χρόνια εγκαταλελειμμένο στην περιοχή των Πευκακίων. Ήδη οι κληρονόμοι έχουν κάνει αποποίηση κληρονομιάς και οι νομικοί του ΟΛΒ έχουν ανάψει το «πράσινο φως» στη διοίκηση, προκειμένου να προχωρήσει στην ανέλκυσή του, με την τελευταία ωστόσο να διαπραγματεύεται μέχρι και την τελευταία στιγμή τη δυνατότητα να πάρει έστω και ένα μικρό ποσό από την ανέλκυσή του.
Ακόμη στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης είναι να προχωρήσει άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες απομάκρυνσης και για τα τέσσερα flying dolphins που είναι κατασχεμένα και τα οποία βρίσκονται επί χρόνια είτε πάνω στον ντόκο είτε στον εμπορευματικό προβλήτα.
Εξάλλου από το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ κ. Δημ. Θεοδώρου έγινε γνωστό ότι μετά από την έγκριση του Σχεδίου Πυρασφάλειας από το Υπουργείο Τουρισμού πρόκειται να χορηγηθεί ή άδεια για τη μαρίνα μπροστά από το λιμάνι, μία άδεια που είναι σε εκκρεμότητα εδώ και επτά χρόνια με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει και η ανάλογη εμπορική του εκμετάλλευση από ιδιώτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου