ΤΟΠΙΚΑ

Σε δημόσιο διάλογο οι αλλαγές

σε-δημόσιο-διάλογο-οι-αλλαγές-485992

«Η Τ.Α. έχει ανάγκη από μία ριζοσπαστική μεταρρύθμιση», δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κων. Πουλάκης, που θα μιλήσει στις 7.30μ.μ. στο Δημαρχείο Βόλου

Oι αλλαγές που προωθούνται στον Καλλικράτη στα πλαίσια της θεσμικής ανασυγκρότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της εκδήλωσης διαλόγου που διοργανώνει η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, σήμερα Πέμπτη στις 7.30μ.μ. στο Δημαρχείο Βόλου, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Κώστα Πουλάκη, γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι θέσεις στις οποίες κατέληξε η ειδική επιτροπή που λειτούργησε στο ΥΠΕΣ με τη συμμετοχή όλων των αυτοδιοικητικών φορέων, και στην οποία πρόεδρος είναι ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ, Κώστας Πουλάκης, για τις αλλαγές στον Καλλικράτη.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ενόψει της σημερινής συνεδρίασης, ο κ. Κων. Πουλάκης δίνει το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από μία ριζοσπαστική μεταρρύθμιση, η οποία πρώτον πρέπει να ενισχύει τη δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα με την καθιέρωση της απλής αναλογικής και τους θεσμούς άμεσης συμμετοχής, δεύτερον να αναβαθμίζει τον ρόλο της και την αποτελεσματικότητά της ως προς την προσφορά υπηρεσιών στους δημότες, και τρίτον να προάγει τον κοινωνικό και αναπτυξιακό της ρόλο.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η μεταρρύθμιση θα πρέπει να στηρίζεται στον δημόσιο διάλογο που ξεκίνησε πριν από 10 μήνες και ολοκληρώθηκε σε πρώτο επίπεδο από το έργο και τις προτάσεις της Επιτροπής, της οποίας είχα την προεδρία. Τώρα συνεχίζουμε τον διάλογο με συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, όπου στην παρουσίαση των προτάσεων της Επιτροπής θα ακούσουμε τις απόψεις και των πολιτών και των αυτοδιοικητικών στελεχών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κώστας Πουλάκης σήμερα, εκτός όλων των άλλων στην ομιλία του, αναμένεται να σταθεί ιδιαίτερα στο ζήτημα του εκλογικού συστήματος, το οποίο και έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τη δημόσια συζήτηση, και να επισημάνει πως η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελεί κεντρική προγραμματική επιλογή της κυβέρνησης αλλά και ώριμο κοινωνικό αίτημα.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι αιρετοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης της περιοχής, ενώ στο πλαίσιο πρόσκλησης συμμετοχής, η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας επισημαίνει: «Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη που θέλει να πληροφορηθεί για αυτή τη μεγάλη τομή στον χώρο της αυτοδιοίκησης ή να καταθέσει την άποψή του, να συμμετάσχει σε αυτή την εκδήλωση».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου