ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση Απ. Παπατόλια σε Λ. Κατσαρό

επίθεση-απ-παπατόλια-σε-λ-κατσαρό-491356

«Θεσμική αποχή και περιβαλλοντικό κουτσαβακισμό» αποδίδει στο Νομάρχη Λάρισας Λουκά Κατσαρό ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας.
Η «σύγκρουση» μεταξύ των δύο ομολόγων Μαγνησίας και Λάρισας έγινε με αφορμή την παρουσίαση της νέας προμελέτης Σκλήθρο- Κεραμίδι η οποία έγινε προχθές στην όμορη πόλη και προκάλεσε την αντίδραση του Νομάρχη Λάρισας.
«Μας καταλογίζει προεκλογικές σκοπιμότητες επειδή συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τη σύνδεση των παραλίων και δεν εγκαταλείψαμε κι εμείς απογοητευμένοι την παρτίδα δίκην όψιμου αναχωρητισμού» επισημαίνει στη δήλωσή του ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας και υπενθυμίζει στον κ. Κατσαρό ότι μπορεί να μην επιλέχτηκε από το κόμμα του να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης της Ν.Δ., όμως ως Νομάρχης είναι υποχρεωμένος να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι το Δεκέμβριο του 2010.
«Ας μην παραιτείται λοιπόν πρόωρα από την άσκηση ουσιωδών αρμοδιοτήτων, υπογραμμίζει, όπως συνέβη και με την απαράδεκτη ολιγωρία που επέδειξε στην πληρωμή των προγραμμάτων απονιτροποίησης των αγροτών, κι ας εργαστεί δημιουργικά σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αυτοδιοικητικές δυνάμεις για την υλοποίηση του παραλιακού άξονα. Ίσως έτσι καταφέρει να διασώσει την υστεροφημία του και να ανατρέψει τις δυσμενείς σε βάρος του εντυπώσεις για τη στήριξη των καταστροφικών για τη Θεσσαλία επιλογών Γκούπα…»
Ο Απόστολος Παπατόλιας υπογραμμίζει επίσης ότι την πρωτοβουλία για τη βελτίωση της μελέτης, ώστε να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις του Υπουργείου μέσω ήπιων παρεμβάσεων που θα σέβονται το φυσικό ανάγλυφο, ανέλαβαν εξολοκλήρου ο Δήμος Μελιβοίας και η Νομαρχία Μαγνησίας και καταγγέλλει ότι η Νομαρχία Λάρισας ήταν παντελώς απούσα, τόσο από την πρωτοβουλία, όσο και από τη συνάντηση που συγκάλεσε προ οκταμήνου ο Δήμαρχος Μελιβοίας κ. Γκουντάρας, για να υπερβούν οι φορείς το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε από την άρνηση του Υπουργείου να εγκρίνει την αρχική προμελέτη του έργου.
Σύμφωνα με το Νομάρχη Μαγνησίας η βελτιωμένη προμελέτη του έργου, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις του ΥΠΕΚΑ, έχει πλέον ισχυρές πιθανότητες να εγκριθεί, ώστε με ασφάλεια να προχωρήσει η εκπόνηση της οριστικής μελέτης, ενώ αποδίδει στο Νομάρχη Λάρισας ρόλο «παθητικού παρατηρητή των πρωτοβουλιών των άλλων».
«Φαίνεται όμως ότι η συμπόρευσή του με την καταστροφική λογική του «περιβαλλοντικού κουτσαβακισμού» που προωθούσε ο κ. Γκούπας τον εμπόδισε να δώσει το «παρών» στην παρουσίαση και να θεωρήσει τη σύσκεψη «ασήμαντη σε περιεχόμενο και ουσία», παρότι σηματοδοτεί την αρχή του τέλους των εμποδίων για την υλοποίηση του έργου» καταλήγει ο Νομάρχης Μαγνησίας στην απάντησή του, δίνοντας νέο τόνο στο όλο θέμα με την προμελέτη του συγκεκριμένου έργου. Σημειώνεται ότι ο η Νομαρχιακή Αρχή Λάρισας επέκρινε την «ιδιοποίηση» από τους Απ. Παπατόλια και Α. Γκουντάρα για λόγους πολιτικής προεκλογικής σκοπιμότητας, όπως υποστήριξε, της συγκεκριμένης μελέτης που ανατέθηκε από το ίδιο το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου