ΤΟΠΙΚΑ

Αναρτήθηκε η Γαλάζια Σημαία στην πλαζ Αλυκών

αναρτήθηκε-η-γαλάζια-σημαία-στην-πλαζ-496690

Σε μία κίνηση συμβολική αλλά και με ουσιαστικό περιεχόμενο η δημοτική αρχή του Βόλου μετέβη χθες στη δημοτική πλαζ των Αλυκών, που λειτουργεί δωρεάν για τους λουόμενους, για την ανάρτηση της μίας από τις 8 Γαλάζιες Σημαίες που κατέχει και φέτος ο Δήμος Βόλου για ισάριθμες ακτές του, σήμα κατατεθέν της καταλληλότητας των νερών κολύμβησης αλλά και των οργανωμένων ακτών.

Ο κ. Αλέκος Βούλγαρης σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι μπορούν να εμπιστεύονται άφοβα τις ακτές του Βόλου, διότι -όπως επεσήμανε- είναι καθαρές και οργανωμένες και υποδέχονται κάθε μέρα δεκάδες επισκέπτες. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται από όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής (εστίασης και καφέ).

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου -υπογράμμισε ο κ. Αλέκος Βούλγαρης- διότι οι ακτές του Βόλου είναι πεντακάθαρες, γι’ αυτό και υποδέχονται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες.
Καλώ όλους τους πολίτες, Βολιώτες και επισκέπτες, να επισκέπτονται τις ακτές άφοβα και να απολαύσουν τις διακοπές τους σε ένα περιβάλλον που πραγματικά είναι αναβαθμισμένο και συγκριτικά καλύτερο των δεδομένων που υπήρχαν πριν από λίγα χρόνια. Η Δημοτική Αρχή μαζί με τους επιχειρηματίες -τους οποίους συγχαίρω για τις πολύ καλές υπηρεσίες που παρέχουν στους λουόμενους- συνεχίζει άοκνα την προσπάθεια, ώστε να αναδειχθεί το κάλλος της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής του Βόλου, διότι κυρίαρχος στόχος για εμάς είναι ο Βόλος να αποτελεί πάντα πόλη προορισμό ολόκληρο το καλοκαίρι».

Μαζί με το δήμαρχο Βόλου στη δημοτική πλαζ των Αλυκών, όπου συνεχίζονται οι παρεμβάσεις καλαισθησίας, βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Κουρτίνας, εκ μέρους του Λιμεναρχείου ο Κων. Γανωτής, από τον ΕΟΤ ο κ. Ελευθερίου, από τον εκπολιτιστικό σύλλογο της περιοχής ο κ. Μονίρ Χέιρ, ο υπεύθυνος περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θαν. Καραγιάννης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων Μαρ. Σπανού, ο Ειδικός Γραμματέας του Δήμου Γ. Κοσμίδης κ.α.

Η “Γαλάζια Σημαία”, σύμβολο ποιότητας σε περίπου 40 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.

Το εθελοντικό Πρόγραμμα “ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ”(“BLUE FLAGS”) ξεκίνησε πιλοτικά για πρώτη φορά στη Γαλλία το 1985, αλλά η ουσιαστική έναρξή του ήταν την 5η Ιουνίου 1987, διεθνή ημέρα Περιβάλλοντος, οπότε και παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως «πρωτότυπη Περιβαλλοντική Δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουομένων».

Το βασικό κριτήριο για το ξεκίνημα της υποψηφιότητας μιας ακτής που επιθυμεί να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα είναι η ύπαρξη ενός τουλάχιστον σημείου δειγματοληψίας από το οποίο λαμβάνεται δείγμα νερών κολύμβησης για μικροβιολογική ανάλυση. Οι μικροβιολογικές αναλύσεις των δειγμάτων πραγματοποιούνται από διαπιστευμένα Μικροβιολογικά Εργαστήρια, τα οποία αποστέλλουν τα αποτελέσματα στη Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων για να τα παρουσιάσει στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου