ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς άδειες το κάμπινγκ Ευξεινούπολης;

χωρίς-άδειες-το-κάμπινγκ-ευξεινούπολ-851206

Ελλιπή καθαριότητα, απουσία τουαλετών, ρευματοκλοπή και λειτουργία χωρίς να υπάρχει σχετική άδεια καταγγέλλουν κάτοικοι της Ευξεινούπολης για το κάμπινγκ που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια στην παραλία Αϊ-Γιάννης.

Το θέμα με το κάμπινγκ του Αϊ-Γιάννη στην Ευξεινούπολη δεν είναι άγνωστο αλλά ούτε και καινούργιο, καθώς εδώ και χρόνια που λειτουργεί οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής είναι συχνές, σχεδόν καθημερινές.

«Η εικόνα που βλέπει σήμερα ο επισκέπτης στο χώρο αυτό είναι αποκαρδιωτική, θα μπορούσα να πω ακόμα και τριτοκοσμική», αναφέρει ο Θανάσης Κωτούλας, κάτοικος της περιοχής και πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει ο κ. Κωτούλας, το κάμπινγκ λειτουργεί χωρίς υποδομές και τις απαραίτητες εγκαταστάσεις που χρειάζεται ένας τέτοιος χώρος για την υποδοχή και παραμονή των οικογενειών. «Δεν υπάρχει καμία οργάνωση στο χώρο, τίποτα. Ο καθένας κατασκηνώνει όπου θέλει, αφήνει το τροχόσπιτο του όπου θέλει. Η οργάνωση και οι υποδομές είναι πράγματα ανύπαρκτα», τονίζει ο κ. Κωτούλας.

Όμως οι ελλιπείς υποδομές δεν τελειώνουν εδώ. «Δεν υπάρχει τουαλέτα. Νομίζω υπάρχει κάτι σαν τουαλέτα, ένας μικρός χώρος για όλους τους παραθεριστές. Και όλοι αυτοί μπροστά σε αυτό το μπάχαλό κάνουν ό,τι θέλουν, διαμορφώνουν τις συνθήκες διαβίωσής τους τις μέρες που παραθερίζουν στο κάμπινγκ όπως θέλουν», τονίζει ο πρόεδρος του Τ.Σ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πολλοί είναι αυτοί που εκμεταλλευόμενοι την απουσία υποδομών και ελέγχου αφήνουν το τροχόσπιτό τους, δημιουργώντας ουσιαστικά μόνιμες εγκαταστάσεις, ενώ άλλοι προχωράνε ακόμα πιο μακριά, κατασκευάζοντας πρόχειρες καλύβες ή κτίσματα εντός του χώρου που λειτουργεί το κάμπινγκ.

«Μπροστά σε όλα αυτά η δημοτική αρχή εθελοτυφλεί. Τόσα χρόνια διαμαρτυρίες καθημερινά και δεν έχει γίνει το παραμικρό. Εμείς οι κάτοικοι, οι κατά καιρούς αντιπολιτεύσεις, έχουμε προσπαθήσει να βρεθεί μια λύση και τίποτα», αναφέρει ο κ. Κωτούλας και διευκρινίζει ότι «το κάμπινγκ λειτουργεί χωρίς άδειες. Και απορώ, αυτό το χάλι γιατί δεν έρχεται μια υπηρεσία να το ελέγξει; Να ζητήσει χαρτιά, να δει ότι δεν υπάρχουν, να δει τη ρύπανση και τους υγειονομικούς κινδύνους από την απουσία τουαλετών και την έλλειψη καθαριότητας και να προβεί στις απαραίτητες κυρώσεις».

Να αναφερθεί εδώ ότι ο κ. Κωτούλας καταγγέλλει και κλοπή ρεύματος. «Παίρνουν ρεύμα από στύλους της ΔΕΗ και συνδέουν κάτι ξεγυμνωμένα καλώδια άκρως επικίνδυνα», υπογραμμίζει.

Την ίδια στιγμή και ενώ υπάρχει το πρόβλημα με το κάμπινγκ έκπληξη προκάλεσε στους κατοίκους της περιοχής η είδηση από τη Νομαρχία Μαγνησίας στο τέλος Ιουλίου ότι η θάλασσα στην περιοχή και ένα κομμάτι προς το Χοροστάσι είναι ακατάλληλη για κολύμπι.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφερόταν από τη ΝΑΜ στο σημείο αυτό είναι και εκεί που πέφτει ο αγωγός της αποχέτευσης δίπλα στην εκβολή του Ξηριά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η θάλασσα στο σημείο αυτό και ειδικά από εκεί που καταλήγει το κάμπινγκ έως και την περιοχή Χοροστάσι να είναι ακατάλληλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου