ΤΟΠΙΚΑ

Σε κακό χάλι τα σιντριβάνια του Βόλου

σε-κακό-χάλι-τα-σιντριβάνια-του-βόλου-501484

To μπελά τους έχουν βρει οι τεχνικοί της Υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη λειτουργίας για τα σιντριβάνια που βρίσκονται τόσο σε κεντρικά σημεία της πόλης, όσο και στις κεντρικές πλατείες των συνοικιών.

Τα περισσότερα σιντριβάνια στην πόλη το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου δε λειτουργούν και τα συνεργεία της υπηρεσίας, με τους δύο υδραυλικούς που έχει μόνο στη διάθεσή της, να κάνουν πραγματικό αγώνα δρόμου, προκειμένου να είναι σε λειτουργία.

Όπως εξηγεί ο προϊστάμενος του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου Δημήτρης Βεντούρας, πολλά σιντριβάνια έχουν προβλήματα κατασκευαστικά και κυρίως, όπως τονίζει, όσον αφορά στο πάχος από τα φίλτρα που διαθέτουν και που -όπως σημειώνει- δεν είναι επαρκή για να ανακυκλώνουν χωρίς πρόβλημα το νερό. Τέτοια προβλήματα υπάρχουν για παράδειγμα στο σιντριβάνι που υπάρχει στο Κέντρο Τουριστικής Προβολής, για το οποίο χρειάζονται περίπου 15.000 ευρώ για την κατασκευή υπόγειου αντλιοστασίου, ενώ το ίδιο πρόβλημα με τα φίλτρα παρατηρείται και στο σιντριβάνι της Πλατείας Ελευθερίας. Δεν είναι όμως μόνον αυτό το πρόβλημα στο κυριότερο σιντριβάνι της πόλης, αφού τα προβλήματα δε λείπουν και από την ανεξέλεγκτη ρίψη αναπτήρων και πλαστικών που γίνεται από τους εκατοντάδες καθημερινά επισκέπτες της Πλατείας. Αντίθετα στο σιντριβάνι που υπάρχει απέναντι από το Δημαρχείο του Βόλου το πρόβλημα εντοπίζεται στα… μούρα που πέφτουν από τα δέντρα που βρίσκονται στη νησίδα, όπως επίσης και από τα… περιττώματα των πουλιών που κάνουν θραύση τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου.

Η ίδια κακή εικόνα υπάρχει και στα σιντριβάνια που βρίσκονται στις συνοικίες του Βόλου και που έχουν πάψει από πολλού να είναι οάσεις δροσιάς, με την υπηρεσία να προσπαθεί με πενιχρά οικονομικά μέσα να βρει εκ των ενόντων λύσεις, όπως αυτή που προγραμματίζει για το σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία της Χιλιαδούς με ένα νέο ανοξείδωτο κιβώτιο που πρόκειται να τοποθετηθεί, προκειμένου να ανακυκλώνεται χωρίς προβλήματα το νερό.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου