ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει τις πύλες του το παζάρι

ανοίγει-τις-πύλες-του-το-παζάρι-851206

Συνολικά 350 καταστήματα θα λειτουργήσουν στην ετήσια εμποροπανήγυρη του Δήμου Αισωνίας, η οποία ανοίγει την αυλαία της στις 4 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 13 του μήνα. Το γνωστό παζάρι πρόκειται να επισκεφτεί κόσμος τόσο από τη Μαγνησία και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, όσο και από όλη την Ελλάδα.
 
Στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη θα υπάρχουν 350 περίπτερα με εμπορικά είδη, ένα μεγάλο λούνα παρκ -καθώς φέτος ο χώρος που θα καλύπτει θα είναι ακόμα μεγαλύτερος από ό,τι είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, ενώ θα διαθέτει και περισσότερα παιχνίδια αλλά και ψησταριές. Τα έσοδα του Δήμου Αισωνίας αναμένεται να ανέλθουν περί τις 150.000 ευρώ.
 
Παράλληλα η εξυπηρέτηση των επισκεπτών για τη μετάβασή τους στο παζάρι θα γίνεται καθημερινά δωρεάν από λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, μετά από συμφωνία της Διοίκησης του ΚΤΕΛ με το Δήμο Αισωνίας. Τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των επιβατών θα ξεκινούν περίπου στις 7.30 το απόγευμα και θα λήγουν στις 12 το βράδυ. Υπολογίζεται ότι οι επισκέπτες του παζαριού θα αγγίξουν τις 150.000, αφού κάθε χρόνο το παζάρι αποτελεί πόλο έλξης.
 
Ο χώρος λειτουργίας του γνωστού παζαριού, το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό, διοργανώνεται φέτος για 20η συνεχή χρονιά και καταλαμβάνει μια οικοπεδική έκταση 28 στρεμμάτων συνολικά, θα είναι έτσι διαμορφωμένος, ώστε οι επισκέπτες να μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Η εμποροπανήγυρη βρίσκεται στη θέση «Κάκαβος», η οποία είναι αριστερά από τις αποθήκες της ΔΕΗ, στον κόμβο της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής και πρόκειται για ιδιοκτησία του Δήμου Αισωνίας.
 
Να σημειωθεί πως ο χώρος του πάρκινγκ έχει τη δυνατότητα να δεχθεί απεριόριστο αριθμό αυτοκινήτων, ενώ η πρόσβαση στην εμποροπανήγυρη γίνεται από τον οδικό κόμβο της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής.
 
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος Αισωνίας Δημήτρης Καντόλας, η εμποροπανήγυρη φέτος είναι αναβαθμισμένη και θα υπάρχει κατάλληλη διαμόρφωση στο χώρο και «έτσι θα εξυπηρετηθούν πλήρως όλοι οι επισκέπτες καλύτερα κατά την επίσκεψή τους στο παζάρι. Η δημοτική αρχή καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα και τόσο οι έμποροι, όσο και οι επισκέπτες, να αποκομίσουν τις καλύτερες των εντυπώσεων».
 
Οι τιμές ενοικίασης για τα καταστήματα κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, καθώς επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής ήταν να μην επιβαρυνθούν οι έμποροι με αυξήσεις.
 
Εν τω μεταξύ για την πληρέστερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών αλλά και των εμπόρων στο χώρο της εμποροπανήγυρης θα τοποθετηθούν οκτώ προκατασκευασμένες τουαλέτες και οκτώ ντουζιέρες, η έκταση θα επιστρωθεί με χαλίκι και οι διάδρομοι έχουν ασφαλτοστρωθεί από πέρυσι.
 
Όπως προαναφέρθηκε, τα έσοδα από την εμποροπανήγυρη αναμένεται να φτάσουν στις 150.000 ευρώ, από τα οποία σύμφωνα και με όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Αισωνίας κ. Δημήτρης Καντόλας τα καθαρά κέρδη είναι περίπου 100.000 ευρώ. Από το συνολικό τζίρο των 150.000 ευρώ τα 50.000 ευρώ θα διατεθούν σε έξοδα για το στήσιμο των παραπηγμάτων, τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, το ρεύμα και τη συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ.
 
Ξεκινά το αλογοπάζαρο αύριο Πέμπτη
Στην περιοχή Λάμιας του Δήμου Αισωνίας θα βρεθούν αύριο Πέμπτη κάθε λογής άλογα κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του άτυπου θεσμοθετημένου παζαριού που διαρκεί δυο ημέρες.
 
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αλισβερίσι αλόγων, καθώς οι επισκέπτες προσέρχονται για να δούνε και ενδεχομένως να αγοράσουν και κάποιο ζώο, ενώ τα μικρά παιδιά που συνήθως συνοδεύουν τους γονείς τους διασκεδάζουν με τη διαδικασία της αγοροπωλησίας.
 
Οι τιμές των αλόγων αναμένεται να ξεκινήσουν από 100 και 200 ευρώ και μπορούν να   φτάσουν ακόμη και 5.000 ευρώ, ανάλογα με την ηλικία και τη ράτσα των ζώων.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου