ΤΟΠΙΚΑ

Κορυφώνεται σήμερα το Θείο δράμα

κορυφώνεται-σήμερα-το-θείο-δράμα-498296

Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή το Θείο Δράμα ενώ συρρέουν πλήθη πιστών στους ναούς της Μητρόπολης Δημητριάδος προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή της Αποκαθήλωσης. Παράλληλα πλήθος πιστών θα συμμετάσχουν απόψε στην κατανυκτική περιφορά του Επιταφίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30μ.μ. με σημείο συνάντησης το τμήμα της παραλίας που βρίσκεται μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο, στη 1.30μ.μ. Η περιφορά του Επιταφίου στο παλαιό Κοιμητήριο της Νέας Ιωνίας θα πραγματοποιηθεί στις 6μ.μ.

Νωρίτερα, στις 3μ.μ. θα τελεστεί η Αποκαθήλωση στον Λόφο της Παναγίας Ξενιάς, από τον κ. Ιγνάτιο.

Στις 7.30μ.μ. ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Τα εγκώμια θα ψάλει Βυζαντινός χορός, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος κ. Μιχαήλ Μελέτη.

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.

Στις 9.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η έξοδος και η λιτάνευση του Επιταφίου προς την παραλία του Βόλου, όπου θα συναντηθούν οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου, Αναλήψεως, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Μεταμορφώσεως Βόλου. Ο Σεβασμιώτατος θα μιλήσει στους πιστούς με επίκαιρο θέμα.

Ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως θα ακολουθήσει την πορεία: Οδός Μεταμορφώσεως – Γ. Καρτάλη – Ιωλκού – Αργοναυτών. Η επιστροφή θα γίνει δια μέσου των οδών Αργοναυτών – Κ. Καρτάλη – Αλεξάνδρας.

Ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού Αναλήψεως θα διέλθει τις οδούς Γκλαβάνη – Αργοναυτών και η επιστροφή θα γίνει από τις οδούς Αργοναυτών – Κουμουνδούρου.

Ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου θα διέλθει από την οδό Αργοναυτών και η επιστροφή στον ναό θα γίνει και πάλι από την παραλία.

Ο Επιτάφιος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου θα διέλθει τις οδούς: Ερμού – Σπ. Σπυρίδη – Δημητριάδος – Κ. Καρτάλη – Αργοναυτών, ενώ η επιστροφή στον Μητροπολιτικό ναό θα γίνει δια μέσου των οδών Αργοναυτών – Αγίου Νικολάου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου