ΤΟΠΙΚΑ

Στην κορυφή σπουδάστρια του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου

στην-κορυφή-σπουδάστρια-του-ιιεκ-δήμο-499133

Ένα γεμάτο δράσεις και επιτυχίες διήμερο είχαν οι σπουδαστές του ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα η ειδικότητα του Ενδύματος, που με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριας τους Όλγας Οικονόμου πραγματοποίησαν μια σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων στην Αθήνα 1 και 2 Απριλίου.

Οι σπουδαστές επισκέφθηκαν τη διεθνή έκθεση Furs Excellence, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβε χώρα η τελική φάση του διαγωνισμού νέων σχεδιαστών την οποία προκήρυξε ο διεθνής οργανισμός NAFA σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών.

Κατά την προκριματική φάση οι σπουδάστριες του Δημοτικού ΙΙΕΚ, Ανδρομάχη Παναγιωταρά και Κατερίνα Βλάνδου με τις ευφάνταστες δημιουργίες τους βρέθηκαν στους 10 φιναλίστ. Στην τελική φάση του διαγωνισμού, η σπουδάστρια Κατερίνα Βλάνδου ανέβηκε στην τελική τριάδα και με την επιτυχία της κέρδισε ως έπαθλο την μετάβασή της στον Καναδά για να παρακολουθήσει μαθήματα στη NAFA.

Το ενδιαφέρον των σπουδαστών προσέλκυσε και η επίδειξη μόδας που παρουσιάστηκε με γούνινα ενδύματα Ελλήνων και ξένων δημιουργών, καθώς και η παρουσίαση τάσεων από τον διεθνή φορέα Saga, με έδρα την Κοπεγχάγη.

Στη συνέχεια η ομάδα επισκέφθηκε τη διοργάνωση AXDW (Athens Xclusive Designers Week), όπου παρακολούθησε defiles Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών μόδας και συμμετείχε στο διαγωνισμό σχεδίου της διοργάνωσης.

Εκείνο που ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το εκπαιδευτικό διήμερο, ήταν η επίσκεψη στο atelier του σχεδιαστή Δ. Ντάσσιου που δραστηριοποιείται πλέον επαγγελματικά στην Ιταλία και τη Γαλλία. Ο σχεδιαστής συνομίλησε με τους σπουδαστές, τους συμβούλεψε για το ξεκίνημά τους στην αγορά εργασίας και τους έδειξε ενδύματα από την πρωτότυπη συλλογή του.

Η Πρόεδρος, Δ. Κότογλου, η Αντιπρόεδρος Σ. Χάλαρη και το Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, συγχαίρουν την κ. Βλάνδου για την επιτυχία της, καθώς και όσους συμμετείχαν στην δράση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου