ΤΟΠΙΚΑ

Αναζητούν την πηγή ρύπανσης στο Λιμάνι του Βόλου

αναζητούν-την-πηγή-ρύπανσης-στο-λιμάν-499355

Συνέχεια ερευνών χθες για την πηγή της ρύπανσης στο λιμάνι του Βόλου. Η δειγματοληψία στις 3 Απριλίου για την καφεκίτρινη κηλίδα κατά μήκος του λιμανιού έδειξε αυξημένες συγκεντρώσεις σε κολοβακτηροειδή και αμμωνία, όμως η πηγή της μόλυνσης δεν μπορεί να εντοπιστεί. Το πόρισμα της δειγματοληψίας δόθηκε στο μεταξύ στη δημοσιότητα.

Χθες κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας και της ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε σε αυτοψία. Η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, τόνισε ότι οι αγωγοί όμβριων φαίνονται να είναι καθαροί, ενώ οι χείμαρροι Ξηριάς και Κραυσίνδωνας είναι στεγνοί και δεν υπάρχει ως εκ τούτου διαρροή.

«Η μεγάλη ποσότητα του νερού που είναι χρωματισμένη ανά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν δικαιολογείται από πλεούμενα, οπότε πρέπει να διερευνήσουν την πηγή όλοι μαζί», πρόσθεσε.

Το κλιμάκιο προχώρησε χθες και σε νέα δειγματοληψία, ενώ τα αποτελέσματα της προηγούμενης διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία.

Ο πρόεδρος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, με δηλώσεις του χθες απέρριψε το ενδεχόμενο η πηγή της ρύπανσης να οφείλεται στο σκραπ, ενώ τόνισε ότι η ρύπανση είναι δύσκολο να προκλήθηκε από τα σκάφη, καθώς αφήνουν πίσω τους ίχνος.

KΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου