ΤΟΠΙΚΑ

Το χασίς οδήγησε σε… πορνογραφία

το-χασίς-οδήγησε-σε-πορνογραφία-851206

Για σύλληψη ναρκωτικών πήγαιναν οι άντρες του Λιμενικού Σώματος Βόλου και βγάλανε λαυράκι… αφού ο 54χρονος που συνελήφθη χθες στις 07:30 το πρωί βρέθηκε στο λιμάνι του Βόλου, την ώρα που περίμενε το πλοίο για να μεταβεί σε ένα από τα νησιά των Βορείων Σποράδων, να έχει αποθηκευμένο στη συσκευή του κινητού τηλεφώνου άσεμνο φωτογραφικό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Πιο συγκεκριμένα χθες Τρίτη το πρωί η παρουσία ενός 54χρονου άντρα που περίμενε να επιβιβαστεί σε επιβατικό πλοίο για τις Βόρειες Σποράδες προκάλεσε την αντίδραση του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου που είχαν μαζί τους άντρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Άμεσα οι λιμενικοί προχώρησαν σε διενέργεια ελέγχου στον 54χρονο, όπου και βρέθηκαν στην κατοχή του επιμελώς κρυμμένες κάτω από το πίσω κάθισμα του Ι.Χ.Ε. οχήματός του δύο ποσότητες ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους 85,6 γραμμαρίων, ενώ επίσης στο παντελόνι του βρέθηκε ακόμη μία ποσότητα της ίδιας ουσίας βάρους 1,5 γραμμαρίων.

Και αν οι αστυνομικοί νόμιζαν ότι τα ευρήματα περιορίζονταν στα ναρκωτικά διαψεύστηκαν, καθώς στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης εντοπίστηκε αποθηκευμένο στη συσκευή του κινητού τηλεφώνου του 54χρονου, άσεμνο φωτογραφικό υλικό ανηλίκων, παιδικής δηλαδή πορνογραφίας.

Για την εξέλιξη ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο οποίος διέταξε το σχηματισμό δικογραφίας και την προσαγωγή του συλληφθέντος, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, για παράβαση τόσο του νόμου περί ναρκωτικών, όσο και των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα περί πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, ενώ η ναρκωτική ουσία και το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Παράλληλα το άσεμνο υλικό που βρέθηκε στη μνήμη του τηλεφώνου απεστάλη στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της αρμόδιας Υπηρεσίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εξέταση και αξιοποίηση.

Πρέπει εδώ να αναφερθεί ότι φέτος το καλοκαίρι οι έλεγχοι που διενεργούνται τόσο στο λιμάνι του Βόλου, όσο και στα λιμάνια των Βορείων Σποράδων, έχουν αυξηθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου