ΤΟΠΙΚΑ

Ελέγχονται οι μισθοί του 2012 στη ΔΕΥΑΜΒ

ελέγχονται-οι-μισθοί-του-2012-στη-δευαμβ-500069

Στο μικροσκόπιο ορκωτού ελεγκτή μπαίνουν μισθοί του 2012 που λάμβαναν εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, πριν τις αυθαίρετες περικοπές που τους επέβαλλε η διοίκηση της επιχείρησης επί θητείας προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Ο ορκωτός ελεγκτής που θα οριστεί, θα κληθεί να αποφανθεί αν οι μισθοί των εργαζομένων είχαν υπολογιστεί σωστά με βάση την υπηρεσιακή και εργασιακή θέση του καθενός, και εφόσον επαναπροσδιοριστούν θα υλοποιηθεί η δικαστική απόφαση για επιστροφή των μισθών των εργαζομένων στα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2012 και για την αναδρομική καταβολή των χρημάτων που τους οφείλονται από τις περικοπές.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Άρης Σαββάκης, δεν απέκλεισε μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία να υπάρξουν και μειώσεις μισθών, σε κάθε όμως περίπτωση ξεκαθάρισε πως ό,τι αντιστοιχεί σε κάθε εργαζόμενο, ο εργαζόμενος θα το πάρει.

Υποστήριξε -μετά από ερωτήματα που έθεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου- ότι η διαδικασία είναι αναγκαία για τον ορθό υπολογισμό των μισθών, δεδομένου ότι έχουν αλλάξει τα πρόσωπα στη διεύθυνση οικονομικών και στο λογιστήριο. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η διαδικασία θα είναι σύντομη, δεδομένου ότι η υλοποίηση της δικαστικής απόφασης «σέρνεται» επί μήνες.

«Τι συνέβη; Ήταν να πάρουν τα λεφτά τους και τώρα πάνε πίσω πάλι», σχολίασε το μέλος του Δ.Σ. Αριστοτέλης Πατέρας, ενώ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Μιλτιάδης Καλόγηρος, ζήτησε να δοθούν τουλάχιστον κάποιες μικρές προκαταβολές, αίτημα ωστόσο που απορρίφθηκε.

Όπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, είδαν από τη διοίκηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής τις απολαβές τους να μειώνονται ακόμη και κατά 50% στο πλαίσιο των μνημονιακών επιταγών για μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα.

Οι εργαζόμενοι είχαν προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης και δικαιώθηκαν στις αίθουσες των δικαστηρίων, όπου κρίθηκε ότι οι περικοπές που εφαρμόστηκαν στους μισθούς τους ήταν παράνομες, καθώς οι ίδιοι είναι εργαζόμενοι σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού κι όχι δημοσίου δικαίου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου