ΤΟΠΙΚΑ

Σύγκρουση πλοίων χθες στο λιμάνι της Σκοπέλου

σύγκρουση-πλοίων-χθες-στο-λιμάνι-της-σ-491055

Μούσκεμα τα έκαναν χθες λίγο πριν τη μία το μεσημέρι το Flying Cat 5 και το πλοίο Express Skiathos, όταν και συγκρούστηκαν στο λιμάνι της Σκοπέλου, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Πιο συγκεκριμένα ήταν λίγο πριν τη μία χθες μετά το μεσημέρι που το Flying Cat 5 έμπαινε στο λιμάνι της Σκοπέλου, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βόλο προς Αλόννησο με 72 επιβάτες. Εκείνη την ώρα από το λιμάνι της Σκοπέλου απέπλεε το επιβατικό πλοίο Express Skiathos, το οποίο εκτελούσε το ίδιο δρομολόγιο με 150 επιβάτες.

Η σύγκρουση των δύο πλοίων ήταν ακαριαία. Τα δύο πλοία, άγνωστο ακόμα για ποιους λόγους καθώς διενεργείται προανάκριση, ακούμπησαν μεταξύ τους στο πλάι, και «βρήκαν» στην δεξιά τους πλευρά, με αποτέλεσμα το Flying Cat 5 να προσκρούσει στην προβλήτα του λιμανιού και να υποστεί ένα μικρό ρήγμα σε ύψος τριών μέτρων από την ίσαλο γραμμή.

Άμεσα απαγορεύτηκε ο απόπλους στο καταμαράν και οι 26 επιβάτες που ήταν επιβιβασμένοι και είχαν προορισμό την Αλόννησο, οι υπόλοιποι είχαν ήδη αποβιβαστεί στη Σκιάθο, μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με το Flying Cat 23 μετά από αρκετή καθυστέρηση και ταλαιπωρία. Μάλιστα όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, ενώ οι επιβάτες είχαν ειδοποιηθεί ότι το νέο πλοίο θα τους μεταφέρει στις 2.15 μετά το μεσημέρι, τελικά κατέληξαν να αποπλεύσουν στις 4.00 μ.μ. με δύο ώρες καθυστέρηση.

Ο απόπλους όμως δεν απαγορεύτηκε στη Σκόπελο και στο Εξπρές Σκιάθος, το οποίο συνέχισε κανονικά μετά από λίγη ώρα το ταξίδι του για την Αλόννησο, όπου και εκεί του απαγορεύτηκε ο απόπλους για να διαπιστωθούν τυχόν ζημιές στο πλοίο.

Ωστόσο σύμφωνα με το Λιμενικό, έπειτα από επιθεώρηση που έγινε στο Εξπρές Σκιάθος προέκυψε ότι είχε υποστεί μόνο απόξεση χρώματος, οπότε και συνέχισε στην πορεία κανονικά το δρομολόγιό του για Σκόπελο – Σκιάθο – Βόλο. Το πλοίο αναμενόταν στο λιμάνι του Βόλου περίπου στις 9 παρά τέταρτο το βράδυ.

Η λιμενική αρχή Σκοπέλου καθώς και το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας διενεργούν προανάκριση για τα αίτια της σύγκρουσης, ενώ ως πρώτη αιτία αναφέρεται λάθος χειρισμός.

Να αναφερθεί εδώ ότι σύμφωνα με επιβαίνοντες στο Flying Cat 5 η εταιρία ισχυρίστηκε ότι κόλλησε το πηδάλιο με αποτέλεσμα να γίνει η σύγκρουση.

Πάντως οι επιβαίνοντες τόσο στο Flying Cat 5, όσο και στο Εξπρές Σκιάθος ήταν πανικοβλημένοι από την πρόσκρουση των δύο πλοίων, ενώ μερικοί στη διάρκεια της σύγκρουσης έχασαν την ισορροπία τους και έπεσαν κάτω, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν. Σημαντικό είναι και το γεγονός πως από τη σύγκρουση δεν υπήρξε διαρροή ώστε να σημειωθεί ρύπανση θαλάσσιου χώρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου