ΤΟΠΙΚΑ

Εβαλε φωτιά σε εγκαταλειμμένη αποθήκη στα Παλιά

εβαλε-φωτιά-σε-εγκαταλειμμένη-αποθήκ-500538

Κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και στη συνέχεια έβαλε φωτιά σε δωμάτιο αποθήκης στα Παλιά, όπου έβρισκε στέγη το βράδυ με άλλους δύο ομοεθνείς του.

Στα χέρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου έπεσε προχθές το βράδυ 38χρονος Βούλγαρος. Οι πυροσβέστες κλήθηκαν να σβήσουν φωτιά σε εγκαταλειμμένη αποθήκη στα Παλιά. Η πυρκαγιά διαπιστώθηκε ότι εκδηλώθηκε μετά από εμπρησμό. Βούλγαρος υπέδειξε ως δράστη τον 38χρονο.

Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, όπου σε εμφανή κατάσταση μέθης αντιδρούσε έντονα στην κράτησή του. Έβαλε φωτιά σε κάδο απορριμμάτων, εξύβριζε αστυνομικούς, φώναζε ότι ήθελε να δει τον Αστυνομικό Διευθυντή, προσπάθησε να αποδράσει.

Όλα ξεκίνησαν προχθές γύρω στις 11 το βράδυ. Δύο πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο της πυρκαγιάς. Οι συνολικά πέντε πυροσβέστες κατάφεραν και έσβησαν τη φωτιά στις 12.30 το βράδυ, αποσοβώντας τον κίνδυνο επέκτασή της σε διπλανά κτήρια.

Η φωτιά κατέκαψε κλινοσκεπάσματα και σκουπίδια, ενώ η διασωθείσα περιουσία αποτιμάται στις 5.000 ευρώ. Ωστόσο, από την περαιτέρω προανάκριση διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από εμπρησμό.

Ο Βούλγαρος κρατήθηκε το βράδυ και χθες συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπρησμό, από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και για αντικείμενα, για διακεκριμένη φθορά αντικειμένων που χρησιμοποιούνται για κοινό όφελος, απόπειρα απόδρασης και εξύβριση.

Ο 38χρονος, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θυμόταν τίποτα για το περιστατικό του εμπρησμού. Έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές της Βουλγαρίας με υποθέσεις ξυλοδαρμών. Παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στην ανακρίτρια Βόλου από την οποία έλαβε προθεσμία για τη Μ. Πέμπτη. Στο μεταξύ κρατείται.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου