ΤΟΠΙΚΑ

Κόντρες για τα αδέσποτα

κόντρες-για-τα-αδέσποτα-501241

Επερώτηση της Επιλογής Ευθύνης που αναγνώστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, και αφορούσε στην πρόταση της δημοτικής αρχής για την επέκταση του δημοτικού καταφυγίου αδεσπότων, έδωσε νέα τροφή για αντιπαραθέσεις.

Η έκφραση «σχέσεις διαπλοκής» που περιλαμβάνεται στο κείμενο της επερώτησης, προκάλεσε την παρέμβαση του εκτελούντα χρέη Δημάρχου Βόλου, Θάνου Θεοδώρου. «Ζητώ από την κ. Οικονόμου να ανακαλέσει αλλιώς να μας εξηγήσει τι εννοεί. Πού αναφέρεστε κ. Οικονόμου;», ρώτησε ο κ. Θεοδώρου, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για βαρύ χαρακτηρισμό και προειδοποιώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη. Η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, αναφέρθηκε στην επιστροφή μιας παλιάς λύσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος και άφησε αιχμές για συνεργασίες και εργολάβους.

«Εμείς κάναμε νόμιμους διαγωνισμούς. Βρήκαμε ένα κυνοκομείο σε άθλια κατάσταση και το κάναμε πεντάστερο ξενοδοχείο. Όλα έγιναν νόμιμα. Εμείς δεν δίναμε σε ΚΟΙΝΣΕΠ 8.000 ευρώ το μήνα», άφησε αιχμές ο πρώην αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Τάσος Μπατζιάκας.

«Και πού είναι το κακό με τις ΚΟΙΝΣΕΠ;», διερωτήθηκε η κ. Οικονόμου. «Το προβλέπει η νομοθεσία;», απάντησε με ερώτηση η δημοτική σύμβουλος, Βιολέτα Καντόλα.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Μουλάς, ζήτησε από την Επιλογή Ευθύνης να είναι πιο προσεκτική στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί στα έγγραφά της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου