ΤΟΠΙΚΑ

Πυρά για την «πόρτα» στον Πέτρο Μπέλλο

πυρά-για-την-πόρτα-στον-πέτρο-μπέλλο-501882

Με την έναρξη της συνεδρίασης ανέβηκαν χθες οι τόνοι της αντιπαράθεσης, όταν η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Τοκαλή Μποντού, ζήτησε από την επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης Νατάσσα Οικονόμου, να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε εναντίον της με αφορμή το συμβάν στο διάδρομο του Δημαρχείου Βόλου, με τον υπεύθυνο πόλης του Ecocity Πέτρο Μπέλλο.

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Μπέλλος, πήγε στο δημαρχείο προκειμένου να παραδώσει το βραβείο καλύτερης διοργάνωσης που απονεμήθηκε στον Δήμο Βόλου για τις εκστρατείες Ecomobility και Freemobility, πλην όμως του ζητήθηκε να αποχωρήσει. Η κ. Μποντού εξήγησε στον κ. Μπέλλο ότι υπάρχει δυσαρέσκεια απέναντί του λόγω της επιλογής της παιδικής χαράς πίσω από τον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου για τη δράση «Άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα».

Μολονότι το επεισόδιο αποδόθηκε σε παρεξήγηση και «έκλεισε» όταν την περασμένη Κυριακή, ο αιρετός δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, και μέλη της δημοτικής αρχής έδωσε το παρών στη διαμαρτυρία, δεσμευόμενοι μάλιστα κάθε νέα παιδική χαρά να έχει και από ένα πιστοποιημένο παιχνίδι για ΑμεΑ, χθες αποτέλεσε αφορμή για την ανταλλαγή πυρών μεταξύ της κ. Μποντού και της κ. Οικονόμου.

Σε ανακοίνωσή της για το συμβάν, η Επιλογή Ευθύνης είχε εξαπολύσει βολές κατά της δημοτικής αρχής για φασιστική συμπεριφορά και προσωπικά κατά της αντιδημάρχου ότι «πήγε να ολοκληρώσει την εκτέλεση του ανυπότακτου. Τον απέπεμψε λες και τον έδιωχνε από το σπίτι της. Αναρωτιόμαστε τι μπορεί να διδάσκει στους μαθητές της».

«Οι χαρακτηρισμοί της κ. Οικονόμου με προσβάλλουν ως εκπαιδευτικό. Ζητώ από την κ. Οικονόμου να ανακαλέσει τους ψευδείς και συκοφαντικούς σε βάρος μου χαρακτηρισμούς», ανέφερε η κ. Τοκαλή Μποντού, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καμία εμπλοκή κι ότι ποτέ δεν εκδίωξε τον κ. Μπέλλο. «Όλοι ξέρουν ότι ο κ. Μπέλλος είναι συνεργάτης μου και όλοι γνωρίζουν την ευαισθησία μου απέναντι στα άτομα με αναπηρίες», σημείωσε η ίδια.

«Αυτές τις ημέρες μόνο για παρεξηγήσεις μιλάμε: η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής κατά του κ. Μπέλλου, το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η αναφορά μας με αφορμή το ρεπορτάζ. Παρεξήγηση ότι πετάξατε τον κ. Μπέλλο έξω από το δημαρχείο δεν υπάρχει. Οι χαρακτηρισμοί περιγράφουν τη στάση σας. Κι αν κάποιος πρέπει να ζητήσει συγνώμη, αυτή είστε εσείς. Εμμένουμε σε αυτά που είπαμε και δεν ανακαλούμε. Πάτε να βγάλετε τώρα καμιά φωτογραφία όλοι μαζί», απάντησε η κ. Οικονόμου.

«Διώχνεις έναν άνθρωπο από το δημαρχείο λες και είναι σπίτι σου. Την επόμενη φορά θα το ξανασκεφτείς», πρόσθεσε η κ. Οικονόμου, εν μέσω αντιδράσεων από δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που της ζητούσαν να ανακαλέσει.

«Αυτό είναι ψευδές», απάντησε η κ. Μποντού. «Ζητώ να ανακαλέσει, αλλιώς οι χαρακτηρισμοί συνιστούν ποινικό αδίκημα και θα τα πούμε στα δικαστήρια», συμπλήρωσε η ίδια.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου πάντως, Γιώργος Μουλάς, ζήτησε να αποφεύγονται οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί και να περιορίζονται στην πολιτική δράση του καθενός.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου