ΤΟΠΙΚΑ

Εξοπλισμό για πρόγραμμα αθλητισμού ζητούν τα σχολεία

εξοπλισμό-για-πρόγραμμα-αθλητισμού-ζ-502396

Το… χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι Δήμοι της Μαγνησίας για να εξοπλίσουν τα σχολεία με ειδικό αθλητικό εξοπλισμό. Οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός, παροτρύνει τα σχολεία να υλοποιήσουν το καινοτόμο πρόγραμμα «Kids’ Athletics» που συνάδει και με τις εγκυκλίους του υπουργείου παιδείας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει στους μαθητές ένα οργανωμένο αθλητικό πρόγραμμα με τη μορφή παιχνιδιού και να τους δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού.

Το πρόγραμμα που προτείνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (I.A.A.F.), «Kids’ Athletics», είναι ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: τα αγωνίσματα δρόμου, τις ρίψεις και τα άλματα.

Έτσι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Μαγνησίας ζήτησαν από όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων την προμήθεια του συγκεκριμένου Αθλητικού εξοπλισμού για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων αρμοδιότητάς τους.

Σύμφωνα με την πρόταση και λόγω του υψηλού κόστους, κάθε σάκος εξοπλισμού του «Kids’ Athletics» θα παρέχεται εκ περιτροπής στις Σχολικές Μονάδες αρμοδιότητας κάθε Δήμου, ώστε να γίνει εφικτή η αξιοποίησή του από τους μαθητές όλων των σχολείων. Τον εξοπλισμό αποτελούν ειδικοί σάκοι μονάδες με εμπόδια, μπάλες, κώνους, ακόντια, σκάλες, πιατάκια, κρίκους, σχοινάκια, κ.ά.

Ο εξοπλισμός θα καταχωρείται στο βιβλίο υλικού της πολυπληθέστερης, σε αριθμό μαθητών Σχολικής Μονάδας και με ενέργειες της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας θα παρέχεται εκ περιτροπής στα σχολεία.

Οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γεώργιος Πολύζος και κ. Σωκράτης Σαβελίδης δηλώνουν βέβαιοι: «ότι oι Δήμοι θα είναι αρωγοί στην προσπάθειά τους για την διάδοση του Σχολικού Αθλητισμού και Αθλητικού Πνεύματος γενικότερα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου