ΤΟΠΙΚΑ

Καταιγισμός αιτήσεων από αγρότες στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου

καταιγισμός-αιτήσεων-από-αγρότες-στο-505811

Καταιγισμό αιτήσεων από αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά και αντιδράσεις από όμορους συνεταιρισμούς, προκάλεσε η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου να καλύψει το κόστος της δαπάνης για την κατάθεση των δηλώσεων ΟΣΔΕ, για τα 3.500 περίπου μέλη του. Ήδη, μέσα σε δύο ημέρες, στον συνεταιρισμό έχουν απευθυνθεί προκειμένου να καταθέσουν δωρεάν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ περισσότεροι από 150 αγρότες και κτηνοτρόφοι-μέλη του συνεταιρισμού, ενώ το ενδιαφέρον είναι εξίσου μεγάλο και από την περιοχή του Νοτίου Πηλίου αλλά και από περιοχές εκτός Μαγνησίας, όπως Λάρισα, Φάρσαλα και Αγιά. Η… διαρροή που ήδη παρατηρείται στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νοτίου Πηλίου, έχει προκαλέσει την αντίδραση του προέδρου Γιάννη Διανελλάκη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την περασμένη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, Νικήτας Πρίντζος, ανακοίνωνε πρωτοβουλία στήριξης των 3.500 μελών του: θα αναλάβει να καλύψει το κόστος των 400.000 ευρώ περίπου προκειμένου τα μέλη του να καταθέσουν χωρίς να καταβάλλουν το απαιτούμενο κόστος τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Το κόστος κατάθεσης των δηλώσεων κυμαίνεται ανά περίπτωση από 50 έως 500 ευρώ, όμως για τα μέλη του Α.Σ. Βόλου, θα είναι δωρεάν.

Οι αγρότες που βρίσκονται σε μεγάλη οικονομική δυσπραγία και δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για την κατάθεση των δηλώσεών τους, δέχθηκαν με ανακούφιση την παροχή.

Μέσα σε δύο ημέρες, κατατέθηκαν συνολικά 150 δηλώσεις από αγρότες και κτηνοτρόφους μέλη του Α.Σ. Βόλου.

Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο, το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και από αγρότες άλλων περιοχών, τόσο εντός της Μαγνησίας όσο και εκτός νομού, που θέλουν να επωφεληθούν από την παροχή.

Ο Α.Σ. Βόλου στα μη μέλη του δεν έχει απαντήσει. Σήμερα, πρόκειται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού για να αποφασίσει αν θα δεχθεί αγρότες και κτηνοτρόφους από άλλες περιοχές, εκτός δικαιοδοσίας του. Όπως εξήγησε ο κ. Πρίντζος, από τη μία πλευρά θέλουμε να βοηθήσουμε τον αγροτικό κόσμο που αντιμετωπίζει οξύτατα προβλήματα, από την άλλη πλευρά όμως δεν θέλουμε να κάνουμε ζημιά στους όμορους συνεταιρισμούς.

Διαρροές

Η απόφαση του Α.Σ. Βόλου, έχει ήδη προκαλέσει «διαρροές» από τον Α.Σ. Νοτίου Πηλίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Α.Σ. Νοτίου Πηλίου, Γιάννη Διανελλάκη, «πολλά μέλη που ενημερώνονται για το κόστος, φεύγουν και λένε ότι θα πάμε στον Βόλο».

Το κόστος για την κατάθεση των δηλώσεων ΟΣΔΕ κυμαίνεται από 50 έως 70 ευρώ, ενώ τα μέλη πληρώνουν και μια εισφορά περίπου 10-15 ευρώ για τα προγράμματα του συνεταιρισμού. «Δεν κρυβόμαστε για το κόστος. Γνωρίζουμε ότι είναι λίγο πιο ακριβό από αυτό που χρεώνουν ιδιώτες. Όμως αυτό είναι το έσοδό μας για να συνεχίσει να λειτουργεί ο συνεταιρισμός. Οι αγρότες θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο συνεταιρισμός παλεύει χρόνια να σταθεί στα πόδια του κι ότι ήταν πάντα στο πλευρό των αγροτών τόσο για ασφαλιστικά – φορολογικά θέματα όσο και τώρα για τους δασικούς χάρτες. Πρέπει να εκτιμήσουν την προσφορά του συνεταιρισμού», σημείωσε ο κ. Διανελλάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου