ΤΟΠΙΚΑ

Πρόσω ολοταχώς από σήμερα το πλοίο «Σποράδες»

πρόσω-ολοταχώς-από-σήμερα-το-πλοίο-σπ-499565

Ξεκινούν σήμερα τα δρομολόγια του φορτηγού-οχηματαγωγού «Σποράδες» το οποίο θα μεταφέρει σε καθημερινή βάση διάφορα προϊόντα στα νησιά, δίνοντας ουσιαστική λύση στο αίτημα που διατυπώνεται επί σειρά ετών, κατά την αιχμή κυρίως της τουριστικής περιόδου. Το οχηματαγωγό «Σποράδες» που δρομολογείται για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη γραμμή, θα αποπλεύσει, όπως προαναφέρθηκε, σήμερα στις 12 το μεσημέρι από την κεντρική προβλήτα του λιμανιού του Βόλου, προσεγγίζοντας διαδοχικά και τα τρία νησιά, Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, προκειμένου να μεταφέρει ασυνόδευτα ΙΧ, φορτηγά οχήματα όλων των μεγεθών, βάρκες και τρέιλερς, καθώς επίσης και δέματα. Η επιστροφή στο λιμάνι του Βόλου θα γίνεται αυθημερόν και στόχος των ιθυνόντων είναι να παραμείνει επί μονίμου βάσεως στη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή, προκειμένου να εξυπηρετούνται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου οι κάτοικοι αλλά και οι επαγγελματίες των τριών νησιών.

Το οχηματαγωγό «Σποράδες» που δρομολογείται από σήμερα, είναι καρπός ιδιωτικής πρωτοβουλίας που γεννήθηκε στη Σκόπελο και όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Παναγιώτης Σάββας, εκ των ιδιοκτητών του καραβιού, «μετά από ώριμη σκέψη αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, προκειμένου

να εξυπηρετήσουμε τα νησιά μας και να μην υπάρχει πλέον πρόβλημα με τη μεταφορά των προϊόντων. Παράλληλος στόχος, προσθέτει ο ίδιος, είναι να εξυπηρετήσουμε την μεταφορά των φορτηγών και ταυτόχρονα των εμπορευμάτων που προορίζονται για τα νησιά».

Οι εμπνευστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας επισημαίνουν ότι «κοινός στόχος είναι η μόνιμη εξυπηρέτηση των νησιών όχι μόνο σε περιόδους αιχμής, αλλά και στη διάρκεια γενικότερα του χρόνου». Στην παρούσα, όπως προαναφέρθηκε, το φορτηγό-οχηματαγωγό «Σποράδες» θα αποπλέει από το λιμάνι του Βόλου στις 12 το μεσημέρι και θα επιστρέφει την ίδια μέρα από τα νησιά, ενώ αναλόγως της ζήτησης και των δεδομένων που θα προκύψουν θα διαμορφωθεί ανάλογα το πρόγραμμα των δρομολογίων. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες στο ταξιδιωτικό γραφείο VIS Travel Αντωνοπούλου 3 ή να απευθύνονται στα τηλέφωνα 24210 31059, 31060.

Δρομολογήθηκε το «Αλκυόνη»

Δρομολογήθηκε στη γραμμή των Βορείων Σποράδων το οχηματαγωγό-επιβατηγό πλοίο «Αλκυόνη» της ΝΕΛ, το οποίο έχει ως σημείο εκκίνησης το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το πλοίο που θα κινείται στην κατεύθυνση Θεσσαλονίκη-Βόλος-Σποράδες θα αποπλεύσει σήμερα στις 3 το απόγευμα από το λιμάνι του Βόλου, καθώς ξεκίνησε χθες το δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη προς τα νησιά. Τα δρομολόγια αναμένεται να διαρκέσουν έως τις αρχές Σεπτεμβρίου και όπως αναφέρει ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Βασιλούδης «πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη, διότι οι Σποράδες είναι αγαπημένος προορισμός και ήταν ζητούμενο η σύνδεσή μας με τη Θεσσαλονίκη».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου