ΤΟΠΙΚΑ

Διέρρηξαν τον Προφήτη Ηλία στον Ανω Βόλο

διέρρηξαν-τον-προφήτη-ηλία-στον-ανω-βό-851206

Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στον Άνω Βόλο διέρρηξαν ιερόσυλοι το βράδυ της Κυριακής προς ξημερώματα Δευτέρας και απέσπασαν όλα τα χρήματα που είχε στο παγκάρι, χωρίς ωστόσο να πειράξουν τίποτα άλλο από το εσωτερικό του ξωκλησιού!

Μπορεί μέχρι τώρα να είχαμε συνηθίσει να ακούμε για τράπεζες, σπίτια, καταστήματα και σούπερ μάρκετ που διάφοροι επιτήδειοι «ανοίγουν», ωστόσο πλέον η δράση τους έχει εξαπλωθεί και σε μικρά ξωκλήσια!

Έτσι και το βράδυ της Κυριακής προς τα ξημερώματα Δευτέρας ιερόσυλοι παραβίασαν την πόρτα του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία στον Άνω Βόλο του δήμου Ιωλκού και απέσπασαν όλα τα χρήματα που βρισκόνταν στο παγκάρι.

Το συγκεκριμένο ξωκλήσι είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα ιερόσυλων, καθώς όπως αναφέρει ο πατέρας Κωνσταντίνος που λειτουργεί το εκκλησάκι «δεν είναι απομακρυσμένο πολύ. Είναι ουσιαστικά σα να βρίσκεται μέσα στο χωριό και γύρω – γύρω σε κοντινή απόσταση έχει σπίτια, γι’ αυτό και δεν έχει συμβεί ποτέ τέτοιο περιστατικό και απορώ πώς συνέβη και αυτή τη φορά».

Από ό,τι φαίνεται όμως οι ιερόσυλοι δεν θορυβήθηκαν από την ύπαρξη κατοίκων στην περιοχή και το βράδυ της Κυριακής μπήκαν από την είσοδο του Ιερού Ναού στο εκκλησάκι. Μάλιστα πρέπει εδώ να αναφερθεί ότι η πόρτα του ναού χρονολογείται περίπου από το 1400 μ. Χ. και φαίνεται από τα πρώτα δείγματα να έχει παραβιαστεί το σίδερο που κρατά την κάσα.

Το παράδοξο όμως στην όλη ιστορία είναι ότι οι ιερόσυλοι ναι μεν απέσπασαν τα χρήματα που βρίσκονταν στο παγκάρι, περίπου στα 100 ευρώ, ωστόσο δεν πήραν τίποτα άλλο, ενώ στο εσωτερικό του ναού υπάρχουν παλιές εικόνες τις οποίες και άφησαν άθικτες!

Να αναφερθεί εδώ ότι είναι το δεύτερο κρούσμα διάρρηξης ξωκλησιού από το οποίο ιερόσυλοι αποσπούν μόνο χρήματα. Τον Απρίλιο και συγκεκριμένα στις 22 του μήνα άγνωστοι είχαν αποσπάσει χρήματα από το εικονοστάσι στο προαύλειο χώρο στο εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου που βρίσκεται στην περιοχή Καντήραγα (Χρυσή Ακτή Παναγίας) στο 14ο χλμ. της Ε.Ο. Βόλου-Μικροθηβών. Και εκείνοι δεν πήραν τίποτα άλλο παρά μόνο χρήματα, ενώ έσπασαν την είσοδο του Ιερού Ναού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου