ΤΟΠΙΚΑ

Περιπέτεια για άνεργο βιοπαλαιστή

περιπέτεια-για-άνεργο-βιοπαλαιστή-506795

Μπαλάκι μεταξύ υπηρεσιών και ΕΦΚΑ έγινε άνεργος Βολιώτης, προσπαθώντας να βγάλει άκρη με τα έξοδα κηδείας συγγενικού του προσώπου. Μετά από διαδοχικές επισκέψεις στις αρμόδιες υπηρεσίες ανακάλυψε ότι για 35 μόλις ένσημα το ΙΚΑ δεν δικαιολογεί καμία δαπάνη.

Η περιπέτεια για τον άνεργο βιοπαλαιστή, πατέρα δύο παιδιών, που είναι χωρίς δουλειά, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, ξεκίνησε πριν από έξι μήνες, όταν έχασε τη 48χρονη αδερφή του μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Αυτό ωστόσο δεν έμελλε να είναι το μοναδικό χτύπημα για αυτόν, καθώς αφού φρόντισε με τα πενιχρά μέσα που είχε να πληρώσει τα έξοδα κηδείας της αδερφής του, έσπευσε στο ΙΚΑ για να καταθέσει τα δικαιολογητικά έγγραφα, εκτιμώντας ότι με τα ένσημα που είχε η συγχωρεμένη από τον εργασιακό της βίο, το ΙΚΑ θα κάλυπτε τα έξοδα κηδείας. Οι μέρες και οι εβδομάδες περνούσαν χωρίς να έχει καμία ενημέρωση για την υπόθεσή του.

Το Φθινόπωρο, όπως υποστήριξε ο ίδιος ενημερώνοντας για την περιπέτειά του τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, από το αρμόδιο τμήμα τον ενημέρωσαν πως ο αριθμός των ενσήμων που ήταν «χρεωμένες» στην αποβιώσασα αδερφή του δεν ήταν αρκετός ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει ο ίδιος τα έξοδα της κηδείας της.

Ο ίδιος, εκτιμώντας ότι τα ένσημα της αδερφής του ήταν περισσότερα -από ενημέρωση που είχε από την ίδια όσο ήταν εν ζωή- επιχείρησε να αναζητήσει τα χαμένα ένσημα μόνο και μόνο για να μπορεί να λάβει τα χρήματα που αντιστοιχούν στα έξοδα κηδείας που πλήρωσε, και που για τον ίδιο ήταν ένα σεβαστό ποσό, απαραίτητο για την επιβίωση της οικογένειάς του.

Με έκπληξη τελικά πληροφορήθηκε πως για 35 ένσημα το ΙΚΑ δεν μπορεί να του καταβάλλει ούτε ευρώ. Ο ίδιος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι βρίσκεται κυριολεκτικά σε απόγνωση καθώς ποντάριζε σε αυτά τα χρήματα προκειμένου να πάρει μία ανάσα, όσο δεν έχει εξασφαλισμένο εισόδημα για να βιοποριστούν ο ίδιος και η οικογένειά του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου