ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα οι φοιτητές ειδικής αγωγής

συνεχίζουν-δυναμικά-τον-αγώνα-οι-φοιτ-506993

Σε αποκλεισμό του κτηρίου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προχώρησαν χθες φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι φοιτητές που ξεκίνησαν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα τον αγώνα τους, συνέχισαν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και δήλωσαν αποφασισμένοι να κινηθούν ακόμη και νομικά εναντίον του υπουργείου, σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί η τροπολογία που τους εξισώνει με εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας με μεταπτυχιακά και σεμινάρια στην Ειδική Αγωγή.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από τις επτά το πρωί, για δεύτερη ημέρα χθες, οι φοιτητές όρθωσαν ανθρώπινο τείχος και μπλόκαραν την είσοδο στο κτήριο της Πρωτοβάθμιας, εμποδίζοντας τους διοικητικούς υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους.

«Δυστυχώς βρεθήκαμε για δεύτερη ημέρα εκτός υπηρεσίας. Ως υπηρεσία είμαστε ζωντανός οργανισμός και έχουμε αντιμετωπίσουμε θέματα που πάνε πίσω, διοικητικά, μισθοδοσίας, λειτουργικά», σχολίασε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.

Ωστόσο οι φοιτητές, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους.

«Η τροπολογία δεν είναι ευνοϊκή για την ίδια την εκπαίδευση. Θίγονται οι ίδιοι οι μαθητές αλλά και εμείς, ως δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής. Είναι εξευτελιστικό για τον κλάδο, να διοργανώνονται τετράωρα σεμινάρια Ειδικής Αγωγής σε εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας. Δεν είναι δυνατό να μπαίνουν στην ειδική εκπαίδευση, εκπαιδευτικοί με σεμινάρια και μεταπτυχιακά αμφιβόλου ποιότητας και να μένουν εκτός ειδικοί παιδαγωγοί με τέσσερα χρόνια σπουδών στο αντικείμενο», ανέφερε ο τριτοετής φοιτητής Κωνσταντίνος Χρηστιάς.

«Η τροπολογία μας θίγει όλους, σαν τμήμα, σαν μονάδες. Από αυτή θα εξαρτηθεί το επαγγελματικό μας μέλλον αλλά και το εκπαιδευτικό μέλλον των ίδιων των παιδιών με εκπαιδευτικές ανάγκες», είπε από την πλευρά της η δευτεροετής φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής, Άννα Σάρρου.

«Είμαστε διατεθειμένοι να φθάσουμε πολύ μακριά, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε. Θα νικήσει ο βασικός τίτλος σπουδών. Δεν έχει ξανασυμβεί σε κανέναν κλάδο να καταπατούνται τα επαγγελματικά δικαιώματα», υπογράμμισε ο τριτοετής φοιτητής Άγγελος Γρουσόπουλος.

Στις παράλληλες κινητοποιήσεις που γίνονταν στην Αθήνα, αναφέρθηκε η τεταρτοετής φοιτήτρια Γεωργία Σπηλιοπούλου, τονίζοντας ότι από τις εξελίξεις που θα προκύψουν από τη συνάντηση εκπροσώπων του κλάδου με τον υπουργό θα εξαρτηθεί και η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Οι φοιτητές διεκδικούν κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, πίνακες προσλήψεων καθαρά για την Ειδική Αγωγή και έναν επικουρικό πίνακα ώστε σε περίπτωση που δεν φθάνουν οι απόφοιτοι Ειδικής Αγωγής, τα κενά στα σχολεία να καλύπτονται από εκπαιδευτικούς με μεταπτυχιακά και σεμινάρια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου