ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμία με τους πλανήτες στον «Ιάσονα»

εκπαιδευτικό-πρόγραμμα-γνωριμία-με-τ-508483

Στο εκπαιδευτικό πλαίσιο Παιδί και Περιβάλλον στην ενότητα Φυσικές Επιστήμες τη Πέμπτη 9 Μαρτίου, οι Ευστάθιος Ζαφραντζάς και Χρήστος Ξενάκης, μέλη του Δ.Σ. της «Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος», επισκέφθηκαν τον παιδικό σταθμό Ιάσονα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Τα προνήπια του παιδικού σταθμού, παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Στόχος του προγράμματος ήταν η γνωριμία των παιδιών με τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, με την εκπαίδευση των αστροναυτών, πριν πραγματοποιήσουν το διαστημικό ταξίδι τους, καθώς και με την πρώτη εκτόξευση ενός ρομπότ στον Άρη παράλληλα με τα πρώτα πλάνα καταγραφής των παρατηρήσεων. Η παρουσίαση των κυρίων Ζαφραντζά και Ξενάκη με προβολή βίντεο, ομοιώματα αμαξιδίων και πυραύλων του διαστήματος, ουράνιας και γήινης σφαίρας , μιας αυθεντικής στολής αστροναύτη της ΝΑΣΑ, καθώς και εξαιρετικές 3d φωτογραφίες πλανητών και αστεριών ήταν πολύπλευρη, δίνοντας την ευκαιρία στα νήπια για νέες ανακαλύψεις.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μετέφεραν με τον ίδιο ενθουσιασμό τις ερωτήσεις τους και τις εντυπώσεις στους ομιλητές, αλλά και τους γονείς τους. δημιουργώντας μια δομή με τάξη όσον αφορά τις νέες τους εμπειρίες.

Με την αστρονομική εταιρεία και τους εκπροσώπους της, ανανέωσαν το ραντεβού τους στα πλαίσια μιας δημιουργικής συνεργασίας, ενώ τους ευχαριστούν για την όλη προσπάθεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου