ΤΟΠΙΚΑ

Απέκλεισαν την είσοδο της Πρωτοβάθμιας

απέκλεισαν-την-είσοδο-της-πρωτοβάθμι-508570

Σε αποκλεισμό της εισόδου του κτηρίου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο «Καπνάκι» προχώρησαν χθες φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής.

Οι συγκεντρωμένοι εμπόδισαν την είσοδο του προσωπικού στα γραφεία, κινητοποίηση την οποία θα επαναλάβουν και σήμερα το πρωί, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε πορεία.

Μελλοντικοί και νυν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής ζητούν την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, που αυτή τη στιγμή θίγονται από την πολιτική του υπουργείου, που δίνει δυνατότητα πρόσληψης στην Ειδική Αγωγή σε εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας με σεμινάρια ή μεταπτυχιακά στην Ειδική Αγωγή. Ζητούν μάλιστα κάλυψη των θέσεων Ειδικής Αγωγής μέσα από μόνιμους διορισμούς.

Σημειώνεται ότι η χθεσινή ήταν μια ακόμη κινητοποίηση στην οποία προχώρησαν φοιτητές και εκπαιδευτικοί. Προηγήθηκε προχθές το μπλοκάρισμα του επιμορφωτικού σεμιναρίου, είχε γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην τελετή ορκωμοσίας αλλά και πορεία με κατάληξη το κτήριο της Πρωτοβάθμιας, όπου την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει επίσης διαμαρτυρία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου