ΤΟΠΙΚΑ

Συναντήσεις στα Υπουργεία για επίλυση προβλημάτων της Αλοννήσου

συναντήσεις-στα-υπουργεία-για-επίλυσ-509043

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μαζί με τον Δήμαρχο Αλοννήσου κ. Πέτρο Βαφίνη, στα Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο Βουλευτής και ο Δήμαρχος συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε και την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΑ κ. Ευγενία Φωτονιάτα.

Τα θέματα που τέθηκαν με τον κ. Δέδε, αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών στα δίκτυα και τις υποδομές του νησιού της Αλοννήσου, που προκλήθηκαν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το νησί, καθώς και το θέμα της προσβασιμότητας και επέκτασης του λιμανιού.

Ο Γενικός Γραμματέας, άκουσε με προσοχή τα ζητήματα αυτά και ανταποκρίθηκε θετικά, εξετάζοντας τις δυνατότητες συμβολής του Υπουργείου ως προς την επίτευξη λύσεων.

Στη συνέχεια κατά την συνάντηση με την κ. Φωτονιάτα, Ειδική Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, εξετάστηκαν τα ζητήματα χρηματοδότησης του Δήμου για τα έργα του δικτύου ύδρευσης και λυμάτων.

Η Ειδική Γραμματέας ακούγοντας τα αιτήματα, ανέφερε ότι τα παραπάνω έργα θα μπορέσουν να εξεταστούν στο πλαίσιο της επερχόμενης αναθεώρησης του ΕΣΠΑ, από τα μέσα του καλοκαιριού και έπειτα.

Ο Βουλευτής Μαγνησίας από την πλευρά του τόνισε και στους δύο Γραμματείς τη μεγάλη σημασία της έμπρακτης αρωγής και στήριξης από τη μεριά της πολιτείας στις μικρές και απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, όπως είναι ο δήμος Αλοννήσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου