ΤΟΠΙΚΑ

Μπλόκαραν την επιμόρφωση εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής

μπλόκαραν-την-επιμόρφωση-εκπαιδευτι-509220

Δυναμικό παρών έξω από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, όπου επρόκειτο να ξεκινήσει χθες διήμερη επιμόρφωση εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή, έδωσαν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής.

Με την παρουσία τους οι εκπαιδευτικοί, που συμμετείχαν μαζικά στη δίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, δημιούργησαν ανθρώπινο τείχος και μπλόκαραν την έναρξη της επιμόρφωσης.

Οι εκπαιδευτικοί που επί σειρά ετών εργάζονται ως αναπληρωτές σε θέσεις Ειδικής Αγωγής στα δημόσια σχολεία, καλύπτοντας ανάγκες της ειδικής εκπαίδευσης, καταγγέλλουν ότι το υπουργείο επιχειρεί να βάλει στη θέση τους εκπαιδευτικούς χωρίς κανένα προσόν στην Ειδική Αγωγή και να θέσει τους ίδιους εκτός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Καθηγητών Αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής που έχει έδρα στον Βόλο, κ. Μιχάλη Σκρίμπα, οι εκπαιδευτικοί είναι υπέρ της επιμόρφωσης που τους βοηθά να λάβουν τα εφόδια ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στο έργο τους. «Αυτή όμως η επιμόρφωση που επιχειρείται, διάρκειας 4-5 ωρών, έρχεται να υποκαταστήσει τη δική μας ύπαρξη στις σχολικές μονάδες», επεσήμανε ο κ. Σκρίμπας, καταγγέλλοντας εξοβελισμό από την ειδική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και πρόσληψη εκπαιδευτικών γενικής παιδείας που έχουν περάσει από σεμινάρια Ειδικής Αγωγής.

«Θα είναι το άλλοθι για το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου από το νέο σχολικό έτος να βάλει στις αίθουσες διδασκαλίας εκπαιδευτικούς χωρίς κανένα προσόν στην Ειδική Αγωγή», συμπλήρωσε ο κ. Σκρίμπας.

Οι διαμαρτυρόμενοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ανάρτησαν πανό και ζητούν μόνιμες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή.

Με ανακοίνωσή της και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας καταδικάζει τη «σχεδιαζόμενη προσχηματική διήμερη επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή» και διεκδικεί» μόνιμους διορισμούς, υπηρεσία στην Ειδική Αγωγή μόνο με συναφή ουσιαστικά προσόντα, να καταργηθεί η διάταξη 4.γ. άρθρο 48 του ν. 4415/16 που επιτρέπει τη διάθεση στην Ειδική Αγωγή χωρίς κανένα σχετικό προσόν και ουσιαστική επιμόρφωση για όλους».

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου