ΤΟΠΙΚΑ

Δέματα σε 1.500 οικογένειες από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

δέματα-σε-1-500-οικογένειες-από-τη-μητρόπο-510303

Πασχαλινή ανάσα για 1.500 άπορες οικογένειες του Βόλου αλλά και της Μαγνησίας ευρύτερα, είναι τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν εντός των επόμενων ημερών από τη Μητρόπολη Δημητριάδος. Στο μεταξύ, προστίθενται διαρκώς νέα ονόματα στις λίστες των απόρων που είναι καταγεγραμμένοι από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η αποστολή τροφίμων από τη Μονή Βατοπαιδίου, για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Εκκλησίας ενόψει του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, παρελήφθησαν τις προηγούμενες μέρες τρόφιμα συνολικού βάρους 11 περίπου τόνων, τα οποία, διά του Κέντρου Συμπαραστάσεως Οικογενείας, θα διοχετευτούν άπορες οικογένειες της περιοχής.

Η διανομή των δεμάτων αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της τοπικής Εκκλησίας, προκειμένου να λάβουν έγκαιρα τα αναγκαία όσοι βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Πολλοί δικαιούχοι ρωτούν εναγωνίως για τον χρόνο έναρξης της διανομής, απευθυνόμενοι καθημερινά στο Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογένειας, που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, ενώ στο μεταξύ καταφθάνουν σωρηδόν και νέα αιτήματα για συμπαράσταση.

Πολλοί αιτούντες βοήθεια είναι άνεργοι οικογενειάρχες στην πιο παραγωγική ηλικία, 30 ή 40 ετών, οι οποίοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους τα αυτονόητα: λίγο ψωμί, γάλα, ακόμη και όσπρια ή ζυμαρικά. Όσο οξύνεται η οικονομική κρίση, πολλαπλασιάζονται, αντίστοιχα τα προβλήματα του κόσμου και μεγαλώνει η δυστοκία που αντιμετωπίζει μεγάλο ποσοστό της τοπικής κοινωνίας.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, οικογενειάρχες με παιδιά, μονογονεϊκές οικογένειες, φοιτητές, χαμηλοσυνταξιούχοι, ηλικιωμένοι που δεν διαθέτουν πόρους, γονείς που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και το εισιτήριο του υπεραστικού λεωφορείου προκειμένου να μεταβούν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη για λόγους υγείας, στρέφονται στην Εκκλησία και ζητούν οικονομική στήριξη.

Παράλληλα, δίνεται ειδικό επίδομα, 100 ευρώ ανά δίμηνο, από την τοπική Εκκλησία σε 35 φοιτητές, παιδιά άπορων οικογενειών, τα οποία είτε σπουδάζουν στον Βόλο είτε σε άλλες πόλεις, αλλά αδυνατούν να καλύψουν τα πάγια έξοδά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου