ΤΟΠΙΚΑ

Οχι στα αιολικά πάρκα στο Νότιο Πήλιο

οχι-στα-αιολικά-πάρκα-στο-νότιο-πήλιο-511330

Αποφάσισαν οι αγρότες στη γενική τους συνέλευση

Την αντίθεσή του στη δημιουργία αιολικών πάρκων στα χωριά Λαύκος, Προμύρι, Αργαλαστή και Τρίκερι, εκφράζει με ψήφισμά του ο Αγροτικός Σύλλογος Νοτίου Πηλίου, ενώ παράλληλα ζητά άμεση λύση στα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην περιοχή η ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Σύμφωνα με τον αγροτικό σύλλογο: «Οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής, απαιτούν από την κυβέρνηση, όσον αφορά τις αγροτικές εκτάσεις, το κράτος με δική του ευθύνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων. Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των εξαιρέσεων καλλιεργούμενων εκτάσεων από μεγάλες αναδασωτέες εκτάσεις χωρίς να ευνοηθούν καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομες αλλαγές χρήσης, χαρακτήρα και προορισμού εκτάσεων. Να αντιμετωπισθούν άμεσα και να μην αναγνωρισθούν οι καταπατήσεις των μεγαλοαγροτών και μεγαλοκτηνοτρόφων, καθώς και άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών, π.χ. από τον τουριστικό ή κατασκευαστικό κλάδο».

Οι ίδιοι ζητούν να μη χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες και γενικότερα η δασική πολιτική ως εργαλείο ομηρίας των λαϊκών στρωμάτων και επιτάχυνσης των κερδοφόρων επενδυτικών σχεδίων των ομίλων, αναφερόμενοι στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα χωριά.

«Ο Αγροτικός Σύλλογος Ν. Πηλίου αντιτίθεται στην παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων εταιρειών. Επειδή από την επένδυση αυτή οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν κανένα όφελος, και με γνώμονα ότι η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, ο αγροτικός σύλλογος τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μόνο μέσα από ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα για φθηνό ρεύμα με προστασία του περιβάλλοντος, διαφύλαξη της ασφάλειας και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τέλος απαιτούμε την απομάκρυνση του υποσταθμού της ΔΕΗ απ την κατοικημένη περιοχή του Λαύκου», καταλήγει ο αγροτικός συνεταιρισμός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου