ΤΟΠΙΚΑ

Σε ετοιμότητα τα βυτιοφόρα του «Γεωργούλα»

σε-ετοιμότητα-τα-βυτιοφόρα-του-γεωργ-494991

Σε ετοιμότητα είχε τεθεί από χθες το βράδυ το στρατόπεδο Γεωργούλα και ειδικότερα η 1η Ταξιαρχία Υποστηρίξεως (ΤΑΞΥΠ), η οποία είναι υπεύθυνη για τα στρατιωτικά βυτιοφόρα, μετά την πρόθεση της κυβέρνηση να βάλει τέλος στην απεργία των βυτιοφορέων και των δημοσίας χρήσεως φορτηγών.

 

Καμπανάκι σήμανε χθες στο Βόλο και ειδικότερα στο στρατόπεδο Γεωργούλα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα επιστρατευτούν τα βυτιοφόρα του στρατού για να μπορέσουν να εφοδιάσουν με καύσιμα τις δημόσιες υπηρεσίες.

Η ετοιμότητα των υπευθύνων έχει ξεκινήσει από την αρχή της απεργίας, καθώς το ενδεχόμενο να ενταθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις καυσίμων ήταν έκδηλο.

Ωστόσο στις 10 χθες το βράδυ ήρθε επείγον σήμα από το Υπουργείο προς την 32η Ταξιαρχία, το οποίο ανέφερε πως θα πρέπει να τεθούν σε ετοιμότητα όλα τα μεγάλα βυτιοφόρα που υπάρχουν στο στρατόπεδο, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που θα εμφανιστούν. Επιπλέον σημείωνε πως θα πρέπει οι αρμόδιοι να αναφέρουν επακριβώς τον αριθμό των οχημάτων που διαθέτουν αλλά και τη χωρητικότητά τους.

Το προσωπικό της Ταξιαρχίας αμέσως ξεκίνησε την καταμέτρηση και ξεκίνησε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Υπεύθυνη για το σχεδιασμό που θα εφαρμοστεί, εάν ζητηθεί υποστήριξη από κάποια δημόσια υπηρεσία της περιοχής, είναι η 1η Ταξιαρχία Υποστηρίξεως.

Η επιχείρηση που θα στηθεί είναι συγκεκριμένη. Πρώτα θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από το Υπουργείο κι έπειτα να υπάρξει το πρώτο αίτημα. Απευθείας μετά το βυτιοφόρο της ΤΑΞΑΣ θα μεταφέρει καύσιμα, λύνοντας έτσι το πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 1η ΤΑΞΑΣ έχει στη διάθεσή της ικανό αριθμό βυτιοφόρων για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που θα παρουσιαστούν. Πρώτη προτεραιότητα έχουν το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας κι έπειτα οι δημόσιες υπηρεσίες.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν υπήρχε κάποιο αίτημα από δημόσιο φορέα για την ενίσχυσή του, ωστόσο η ετοιμότητα θα διαρκέσει μέχρι να υπάρξει νεότερη ανακοίνωση από το αρμόδιο Υπουργείο.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου