ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένουν…. και αναμένουν

παραμένουν-και-αναμένουν-492724

Σκληραίνουν… τη στάση τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσεως Μαγνησίας, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας να συνεχιστεί η κινητοποίηση.
Χθες το βράδυ στην αίθουσα λιμενεργατών Βόλου πραγματοποιήθηκε μία ακόμη έκτακτη γενική συνέλευση των ιδιοκτητών, όπου ο πρόεδρος του τοπικού Συνδικάτου Ζήσης Ντελόπουλος ενημέρωσε τα μέλη για τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και τους κάλεσε να παραμείνουν ενωμένοι «στις επάλξεις».
 
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών επιχειρούν να κάνουν «ενέσεις ηθικού» μεταξύ τους, εκτιμώντας ότι η στάση της κυβέρνησης θα σκληρύνει τις επόμενες ώρες, με δεδομένη και την απόφαση πολιτικής επιστράτευσης.
Επιμένουν ότι θα παραμείνουν όλοι στο δρόμο και επαναλαμβάνουν ότι θα επιχειρήσουν δικαστικά πλέον να ακυρώσουν την απόφαση της επιστράτευσης. Γνωρίζοντας ωστόσο ότι δημιουργείται πλέον σοβαρό πρόβλημα, έχουν αποφασίσει κατ΄ εξαίρεση και εξαιτίας των αναγκών που προκύπτουν, μετά από αποφάσεις της Συντονιστικής, να επιτρέπουν την εξυπηρέτηση βιομηχανιών και βιοτεχνιών, αλλά και παραγωγών που θα μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα.
«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ανάγκες και δεν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ταλαιπωρία στις κοινωνικές ομάδες που μας στηρίζουν και με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Γι’ αυτό και έχουμε αποφασίσει -τόνισε ο κ. Ντελόπουλος- να επιτρέπουμε να γίνεται μεταφορικό έργο για συγκεκριμένες περιπτώσεις και επειδή δεν θέλουμε να νεκρώσουμε την αγορά.
Οι ομάδες περιφρούρησης πάντως θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες και γι’ αυτό όπως τονίζουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες φορτηγών προβληματίζονται, περιμένοντας «ανταπάντηση» στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Κατήγγειλαν μάλιστα χθες ότι επιχειρείται να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός με αλλοδαπούς οδηγούς και φορτηγά και προειδοποίησαν ότι θα σφίξουν τον κλοιό των ελέγχων, ώστε να μην επιτρέπεται μεταφορικό έργο από φορτηγά ξένης προέλευσης.
 
Συνεχίζουμε….
Περίπου 300 φορτηγατζήδες  συμμετείχαν χθες στην έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε στην αίθουσα λιμενεργατών στο Βόλο.
Το προεδρείο του συλλόγου με επικεφαλής τον κ. Ντελόπουλο, που μόλις είχε επιστρέψει από την Αθήνα, ενημέρωσε τα μέλη του για τις εξελίξεις και πήρε ομόφωνη εξουσιοδότηση για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Ο κ. Ντελόπουλος που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επεσήμανε ότι η κλιμάκωση «αφορά στην αυστηροποίηση της περιφρούρησης, αλλά και τη συγκέντρωση όλων των φορτηγών και βυτιοφόρων πλέον στα τέσσερα κομβικά σημεία που είναι παρατεταγμένα στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή.
«Όλα τα φορτηγά από σήμερα παρατάσσονται στο δρόμο και συνεχίζουμε ακάθεκτοι τον αγώνα μας» υπογράμμισε ο κ. Ντελόπουλος, δηλώνοντας ικανοποιημένος για την ομόφωνη εξουσιοδότηση που παρείχαν χθες το βράδυ τα μέλη του συλλόγου στη Διοίκηση για τις επόμενες μορφές δράσης που θα λάβει η κινητοποίηση.
Σήμερα πάντως η Διοίκηση του Συνδέσμου θα επιδιώξει -όπως έγινε χθες γνωστό- επαφή με τη Νομαρχία Μαγνησίας προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για τις κατ’ εξαίρεση περιπτώσεις που θα πρέπει να εξυπηρετηθούν.
 
Προ των πυλών ελλείψεις
Η συνέχιση της κινητοποίησης είναι γεγονός ότι θα οδηγήσει – εάν όχι το Σαββατοκύριακο, με δεδομένο ότι η αγορά καυσίμων ανεφοδιάζεται έστω και τμηματικά- από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να προκαλέσει ελλείψεις στην αγορά.
Στο Βόλο αλλά και ολόκληρη τη Μαγνησία και ειδικότερα στις παραθαλάσσιες περιοχές, τόσο οι ξενοδόχοι όσο και οι  πράκτορες,  που τις τελευταίες μέρες εμφανίζονταν προβληματισμένοι πλέον δηλώνουν απογοητευμένοι και καλούν την Κυβέρνηση ευθέως να παρέμβει επί της ουσίας, εφαρμόζοντας στην πράξη την επιστράτευση.
Οι ακυρώσεις σύμφωνα με τους ξενοδόχους για το Σαββατοκύριακο υπολογίζονται περίπου στο 30% ενώ αρκετά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις μετακινήσεις τους οι τουρίστες που ήδη βρίσκονται στο Πήλιο και τις γύρω περιοχές.
 
 
 

Διαδοχικός ανεφοδιασμός σε λίγα πρατήρια του Βόλου

   
Ενώ η απεργία των φορτηγών δημοσίας χρήσεως συνεχίζεται και τα φορτηγά παραμένουν ακινητοποιημένα, τα ιδιωτικά αυτοκίνητα της ΕΛΙΝ «σώζουν» προς το παρόν την κατάσταση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου, όπου ανεφοδιάζουν διαδοχικά πρατήρια, προκειμένου να μη στεγνώσει η αγορά.
 
 

 Χθες διαδοχικά γινόταν ανεφοδιασμός από πρατήριο σε πρατήριο, πάντα σε μικρές ποσότητες καυσίμων.

Στο Πολεοδομικό Συγκρότημα ανεφοδιάζονταν διαδοχικά περίπου επτά πρατήρια από ιδιωτικά φορτηγά. Με το που στέγνωνε η αντλία ενός πρατηρίου, ξεκινούσε ο ανεφοδιασμός σε άλλο πρατήριο για να εξυπηρετηθούν οι οδηγοί.
Οι ουρές στην οδό Λαρίσης και στην Αθηνών είχαν ξεκινήσει από τις 7.30 το πρωί, με τους οδηγούς να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά να φουλάρουν εν όψει σαββατοκύριακου.
Αρκετά πρατήρια ωστόσο παραμένουν κλειστά, αφού όπως δείχνουν τα πράγματα τα καύσιμα δεν φτάνουν για όλους.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Μαγνησίας Άγγελος Τσαβές ερωτηθείς χθες από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ προέβλεψε ότι εάν η απεργία συνεχιστεί μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, πολλά πρατήρια θα τεθούν «εκτός» οικονομικά, αφού ήδη οι απώλειες που καταγράφουν είναι σημαντικές και έρχονται να προστεθούν στον ήδη μειωμένο τζίρο των τελευταίων εβδομάδων εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ και της οικονομικής στενότητας.
«Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει επί της ουσίας τις ευθύνες της» ανέφερε ο κ. Τσαβές, υπογραμμίζοντας επίσης ότι «από τη στιγμή που αποφασίστηκε η πολιτική επιστράτευση και επίταξη, θα πρέπει να εφαρμοστεί κανονικά, χωρίς άλλα περιθώρια, αφού ο διάλογος απέβη άκαρπος και οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης είναι ανένδοτοι και ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό το κρυφτούλι, διότι τελικά κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας», κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας.
 

 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επίταξης

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών Μαγνησίας, μετά την ενίσχυση χθες με προσωπικό

 
Λήξη συναγερμού σήμανε στις 9:30 το βράδυ χθες στη Διεύθυνση Μεταφορών-Επικοινωνιών της Νομαρχίας Μαγνησίας για τη διαδικασία σύνταξης των φύλλων επίταξης οχημάτων δημοσίας χρήσης, προσωπικών υπηρεσιών ιδιοκτητών και οδηγών.
Η αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη ανακοίνωνε εκείνη την ώρα την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.
Εκτός από τα δελτία για τα 29 βυτιοφόρα της Μαγνησίας -98 στο σύνολό τους- έως και χθες συμπληρώθηκε και υπεγράφη από τον διευθυντή της υπηρεσίας Γ. Κανάτα μεγάλος αριθμός φύλλων για 638 φορτηγά και 443 άδειες ρυμουλκούμενων.
Πάντως, την ίδια στιγμή η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας είχε παραλάβει για την έκδοση και επίδοσή τους τα φύλλα επίταξης για 163 φορτηγά.
Η διαδικασία στη Διεύθυνση Μεταφορών ολοκληρώθηκε 36 ώρες μετά τη λήψη της απόφασης του πρωθυπουργού και της διευκρινιστικής εγκυκλίου. Καθυστέρηση, πάντως, προκάλεσε και η αργοπορία αποστολής των καταστάσεων από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του υπουργείου Μεταφορών, ώστε να γίνει η απαιτούμενη αντιπαραβολή των στοιχείων με εκείνα που έχει στη διάθεσή της η τοπική υπηρεσία.
Χθες το απόγευμα στη «μάχη» με τη διασταύρωση των στοιχείων και τη συμπλήρωση των φύλλων συμμετείχαν επιπλέον υπάλληλοι. Το προσωπικό της Διεύθυνσης Μεταφορών ενισχύθηκε με δέκα υπαλλήλους από τις 5μμ.
Από ένα σημείο και έπειτα η διαδικασία «βιομηχανοποιήθηκε», όπως περιέγραφε η κ. Αδαμάκη, λέγοντα ότι οι υπάλληλοι βρήκαν τον ρυθμό που τους οδήγησε πιο γρήγορα στη συμπλήρωση των φύλλων επίταξης.
Η σκυτάλη και για το τελευταίο πακέτο των επιτακτηρίων παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, η οποία έχει την ευθύνη επίδοσής τους.
Σταδιακά η επίδοση των φύλλων ξεκίνησαν να διανέμονται από προχθές, με πρώτα των 29 βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων. Τα περισσότερα θυροκολλήθηκαν στις οικείες των απεργών ιδιοκτητών φορτηγών, καθώς αστυνομικοί δεν εντόπισαν τους ίδιους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου