ΤΟΠΙΚΑ

Υμνοι για το Πήλιο

υμνοι-για-το-πήλιο-512386

Το Πήλιο συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα οκτώ κρυμμένων διαμαντιών που συνθέτουν τη «μυστική» Ελλάδα και τους ενδιαφέροντες προορισμούς που κατέγραψε η βρετανική Telegraph.

Η βρετανική εφημερίδα, με τη βοήθεια των «ειδικών» που έχει στην ελληνική επικράτεια, βρήκε και παρουσίασε 18 «κρυμμένα στολίδια» της Ελλάδας, που πολλοί δεν θα σκέπτονταν να επισκεφθούν, όπως επισημαίνει, αλλά θα έπρεπε πραγματικά να το κάνουν.

Η αλήθεια είναι πως ανάμεσα στις προτάσεις της Ελλάδας είναι μέρη που δεν θα τα χαρακτήριζε κανείς… άγνωστα -όπως η Κέρκυρα, το Ναύπλιο, η Άνδρος και η Χαλκιδική- αλλά και λιγότερο «διάσημοι» προορισμοί, που μπορούν να αποζημιώσουν τον κάθε επισκέπτη με την ομορφιά τους.

Τα 18 «κρυμμένα στολίδια» που ανακάλυψε η Telegraph στην Ελλάδα είναι με σειρά κατάταξης: Σκύρος, Μονοπάτι στο Μαίναλο και Αρκαδία, Μήλος, Κουφονήσια, Ναύπλιο, Κέα, Καραβοστάσι και Ήπειρος, Φολέγανδρος, Βουτούμι, Αντίπαξοι, Στούπα και Μάνη, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, Μεγανήσι, Πήλιο, Ίος, Καστελόριζο, Μονεμβασιά, Άνδρος και Κέρκυρα.

Το βουνό των Κενταύρων και γενικά οι ομορφιές της Μαγνησίας, χερσαίας και νησιωτικής, έχουν κατ’ επανάληψη προσελκύσει το ενδιαφέρον των βρετανικών ΜΜΕ αλλά και των χιλιάδων φίλων της Ελλάδας και της περιοχής ευρύτερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου