ΤΟΠΙΚΑ

Ταλαιπωρία οι τραπεζικές συναλλαγές για τους υπερήλικες συνταξιούχους

ταλαιπωρία-οι-τραπεζικές-συναλλαγές-512835

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Οικονομικών, επισημαίνοντας τη μεγάλη ταλαιπωρία που βιώνουν οι υπερήλικες συνταξιούχοι, κάθε φορά που προσπαθούν να ολοκληρώσουν μια συναλλαγή μέσω τραπεζών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας: «Για κάθε ανάληψη που διενεργούν οι συνταξιούχοι, με κατασχεμένο λογαριασμό λόγω χρεών, είναι υποχρεωμένοι να υφίστανται μια ατέρμονη γραφειοκρατία, συμπληρώνοντας αιτήσεις για τον έλεγχο των καταθέσεων τους. Αυτό γίνεται προκειμένου να διαπιστωθεί, αν έχουν γίνει άλλες καταθέσεις στο λογαριασμό κι αν το σύνολο των καταθέσεων ξεπερνά το όριο του ακατάσχετου, προκειμένου το υπόλοιπο να πιστώνεται στους οφειλέτες.

Δυστυχώς, αυτός ο έλεγχος γίνεται από τους υπαλλήλους και όχι από το σύστημα των τραπεζών, με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των συνταξιούχων, οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν τις συναλλαγές τους μόνον από τα γκισέ των τραπεζών. Πρόκειται για μια διαδικασία που δημιουργεί έντονη δυσφορία ειδικά στα υπερήλικα άτομα που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην πολύωρη ορθοστασία και αναμονή των τραπεζών».

Τέλος, με την ερώτησή του, ο Χρήστος Μπουκώρος ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό για το εάν προτίθεται να βελτιώσει το σύστημα συναλλαγής για τα ηλικιωμένα άτομα, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να μειώσει την ταλαιπωρία τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου