ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης συνταξιούχος τραπεζικός χειροτονείται ιερέας

βολιώτης-συνταξιούχος-τραπεζικός-χε-513541

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή αποτελεί για τον 59χρονο Σταύρο Ποδαρόπουλο, συνταξιούχο τραπεζικό, η είσοδός του στην Τοπική Εκκλησία ως εθελοντής κληρικός. Ο κ. Ποδαρόπουλος, ο οποίος είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, εκ των οποίων ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Δημητριάδος π. Ιωήλ Ποδαρόπουλος, θα λάβει αύριο το βαθμό του Διακόνου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου. Μεθαύριο, Κυριακή 2 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί, ακολούθως, η χειροτονία του σε Πρεσβύτερο στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο συνταξιούχος τραπεζικός, ο οποίος χαίρει εκτίμησης από την τοπική κοινωνία και εισέρχεται στις τάξεις των εθελοντών κληρικών της Μητρόπολης Δημητριάδος, είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕ, ενώ κατείχε διευθυντική θέση στο κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας Βελεστίνου, μετέπειτα Τράπεζας Πειραιώς, από την οποία συνταξιοδοτήθηκε ως διευθυντής το 2014.

Η σκέψη της χειροτονίας υπήρχε πάντα στο μυαλό του, όπως ανέφερε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τονίζοντας παράλληλα ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να κάνει ένα όνειρο ζωής πραγματικότητα, με την ένθερμη στήριξη των μελών της οικογένειάς του, της συζύγου του Παναγιώτας, της κόρης του Μαρίας, η οποία είναι γιατρός στην Ελβετία και του γιού του, π. Ιωήλ.

Η οικογένεια με τον π. Ιωήλ, Αρχιδιάκονο της Μητρόπολης Δημητριάδος

Ευθύνη, συγκίνηση και δέος είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν το συνταξιούχο τραπεζικό, ο οποίος υπογραμμίζει: «Ο ιερέας μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στον κόσμο που ταλανίζεται και είναι εγκλωβισμένος σε πολλά καθημερινά προβλήματα. Κοντά στον Χριστό υπάρχει η πραγματική πηγή ζωής και υπηρετώντας το Χριστό, υπηρετείς και τους ανθρώπους συγχρόνως». Η διάθεση της προσφοράς τον διακατείχε, άλλωστε, πάντα και όπως διαπίστωσε ο ίδιος, στη διάρκεια της θητείας του στην τράπεζα, πολλοί άνθρωποι αναζητούσαν ευήκοον ους για να ανοίξουν την καρδιά τους και να εκμυστηρευτούν τα προβλήματα, τις σκέψεις και τις αγωνίες τους.

Ο ίδιος βρίσκεται από παιδί κοντά στη Εκκλησία, είναι ενορίτης στον Άγιο Δημήτριο, πνευματικός του είναι ο π. Νικόδημος Ζιαμπάρας, Ηγούμενος στο Μοναστήρι της Παναγίας Μακαριώτισσας Θηβών, και μετά την παρέλευση μικρού διαστήματος από τη χειροτονία του θα διακονεί στο Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου Συκής Πηλίου, σύμφωνα με τη δήλωση του Σεβασμιωτάτου.

Η απόφασή του να χειροτονηθεί, έγινε δεκτή με θετικά συναισθήματα από τον άμεσο και ευρύτερο κοινωνικό του περίγυρο, με τον ίδιο να λέει: «Πάντα είχα πολύ καλή σχέση και επικοινωνία με τον κόσμο, είμαι ευγνώμων σε όσους με στήριξαν και εξακολουθούν να με στηρίζουν, και πιστεύω ότι μέσω της διακονίας, η σχέση μου με τον κόσμο θα αλλάξει με μια άλλη μορφή, πιστεύω, πιο χαρούμενη και πιο ευχάριστη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου