ΤΟΠΙΚΑ

Όχι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην τροπολογία για την ειδική αγωγή

όχι-της-δημοκρατικής-συμπαράταξης-στ-513633

«Όχι» στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για την ειδική αγωγή ψήφισε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Ε. Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικότερα τα εξής: «Στη προχθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής το Υπουργείο Παιδείας έθεσε αιφνιδιαστικά με σχετική τροπολογία το θέμα των αναπληρωτών της ειδικής αγωγής των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71.

Δεδομένου ότι παρατηρήθηκαν εσφαλμένες αναφορές του τύπου για τη στάση που κράτησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη απέναντι στην τροπολογία αυτή κατά την ψηφοφορία του Νομοσχεδίου και αναπαραγωγή των ειδήσεων αυτών στο διαδίκτυο, διευκρινίζεται ότι από την πρώτη στιγμή η Δημοκρατική Συμπαράταξη εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή της και ψήφισε ΟΧΙ στην τροπολογία, η οποία απαξιώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που απορρέουν από το βασικό πτυχίο.

Θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι ότι προϋπόθεση διορισμού αποτελεί το βασικό πτυχίο. Οι μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές δεν αποτελούν τίτλο διορισμού, αλλά προσόν μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης.

Επίσης, η Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά θα μιλήσει τη Δευτέρα 3 Απριλίου στις 19.30 στην κεντρική εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Θεσσαλονίκη, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου